Amandelcake met blauwe bessen

Bekomen van de feestdagen en toch genieten van het weekend? Het kan! Met dit guiltfree amandelgebak met blauwe bessen en een heerlijke koffie. 

 

Het is niet echt het seizoen van de blauwe bessen, maar ze zijn het hele jaar door in de diepvries verkrijgbaar, minstens even goed als vers. Amandelen zijn rijk aan vetten, maar vooral "goede" vetten of onverzadigde vetten.

 

De feestdagen zijn voor iedereen een drukke periode die gepaard gaat met veel eten en drinken. Dit gebak is ideaal om te genieten en bevat toch gezonde vetten, minder suiker en meer vezels. Wat wil je nog meer om het jaar goed in te zetten?

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 eieren
  • 80g volkoren bloem
  • 80g amandelmeel
  • 60 ml magere melk
  • 2 eetlepels zoetstof 
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 4 eetlepels blauwe bessen (diepvries)
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem met het amandelmeel en een snuifje zout.
  3. Meng hieronder de olie en de eieren.
  4. Voeg de melk , de zoetstof en het bakpoeder toe.
  5. Vet de taartschaal in met wat olie en bebloem.
  6. Schik de blauwe bessen op de bodem.
  7. Giet er het cakemengsel over en werk af met amandelschilfers.
  8. Bak gedurende 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. 
  9. Laat afkoelen en seveer met een heerlijke koffie.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0