Rabarberconfituur zonder suiker

Door een overvloed aan rabarber in de tuin, ben ik wat aan het experimenteren met rabarber. Mijn eerste receptje is een gelei van rabarber. Een gezond alternatief voor de confituren die je in de supermarkt vindt die vol met suiker zitten.

Het is helemaal geen moeilijk recept en is dus voor iedereen haalbaar!

Ingrediënten

  • 1kg schoongemaakte rabarber
  • 1 zakje pectine
  • Zoetstof naar smaak toe te voegen (+/- 100g voor een zoetstof met verhouding 1/10 tov suiker) (kies een zoetstof voor warme bereidingen)

Bereidingswijze

  1. Stoof de rabarber tot moes. (heb je graag een gelei = zonder brokjes, dan kan je de moes hierna eerst zeven).
  2.  Strooi er nu de pectine over en laat even doorkoken.
  3. Neem de pot van het vuur en breng op smaak met het zoetmiddel. 
  4. Steriliseer de confituurpotjes door ze even in kokend water te zetten. Haal ze eruit en zet ze omgekeerd op een propere keukenhanddoek.
  5. Vul de potjes met de confituur.

TIP: bewaar de potjes in de koelkast, want doordat er geen suiker wordt aan toegevoegd zijn ze minder lang houdbaar. Maak dus ook geen te grote hoeveelheden in 1 keer om te voorkomen dat het snel slecht wordt.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    ep (zaterdag, 18 mei 2019 14:13)

    kk