Drinks

Perenpunch met gember en vanille
Drinks · 16. februari 2021
Februari is de maand van Tournée Minérale. Ondertussen zijn we al over halfweg. Hebben jullie nog steeds voldoende inspiratie voor alcoholvrije en gezonde alternatieven? Ik ging alvast experimenteren. En ik deel het resultaat heel graag met jullie. Het werd een punch met de zachte smaak van peer, de pittige smaak van gember en een toets vanille. Succes met de laatste week en een half!

Bananenmilkshake
Drinks · 16. juni 2020
Hmmm! Een lekkere milkshake, dat kan smaken. Maar ken je het gevoel achteraf , de milkshake is zwaar en blijft op je maag liggen. Met deze magere variant heb ik dat niet. Ideaal dus als een vullend tussendoortje, maar vet- en suikerarm!

Virgin mojito
Drinks · 23. februari 2019
De maand Februari loopt stilaan op z'n einde. Dit betekent ook dat Tournée Minérale er bijna op zit. Graag inspireer ik jullie op deze zonnige dag nog even om deze periode tot een goed einde te brengen. Om de maand feestelijk af te sluiten heb ik gekozen voor een klassieker, namelijk de virgin mojito, met limoen en munt in de hoofdrol, zonder suiker en vooral zonder alcohol. Perfect in dit zonnige weertje. Benieuwd? Het receptje vind je hieronder.

Gember-citroen limonade
Drinks · 15. februari 2019
Inspiratie nodig voor een alcoholvrije aperitief/ frisdrank om het 3de weekend Tournée Minérale te vieren? Wil je het fris, zoet en kruidig tegelijkertijd? Dan heb ik hier voor jouw het ideale drankje! Deze limonade is fris door een vleugje citroen, zoet door de siroop op basis van zoetstof en kruidig door de gember.

Mocktail met zwarte thee
Drinks · 07. februari 2019
Tournée minérale is bijna een weekje gestart, tijd voor wat inspiratie dus. Ik heb een mocktail gemaakt met zwarte thee. Een ingrediënt die niet zo alledaags is in een cocktail of mocktail. Voor de zoete toets werkte ik met witte zero limonade en voor het zurige met wat limoensap. Voor wie het zo nog niet Zoet genoeg is kan je er nog wat vloeibare zoetstof aan toevoegen.

Tournée Minérale
Drinks · 29. januari 2019
Januari loopt stilaan op z'n einde en februari staat alweer voor de deur. Tijd om ons lichaam wat "rust" te gunnen van de vele feestdagen en recepties. Februari is dan ook de maand ven "Tournée Minérale". Tournée Minérale is een initiatief van de stichting tegen kanker. Waarmee ze willen aantonen dat het niet gaat over jezelf iets ontzeggen, maar dat je erbij wint om het even te laten. Zo ga je vooral ook beseffen dat je het eigenlijk niet nodig hebt.

Pimp your tea
Drinks · 21. november 2018
Een warm thee'tje in de namiddag kan mij zo smaken! En om er wat variatie in te brengen, pimp ik mijn gewone thee soms met fruit. Zo maak ik hem wat zoeter zonder er suiker aan toe te voegen en kan ik eindeloos variëren met verschillende smaken.

Raspberry Peach Lemonade
Drinks · 06. februari 2018
Tournée minérale is alweer iets meer dan een week van start gegaan. Om jullie wat inspiratie te geven voor gezonde drankjes zonder alcohol heb ik vandaag een limonade gemaakt met frambozen en abrikozen. Ik heb er alvast van genoten!

Pompelmoes limonade met basilicum
Drinks · 30. oktober 2017
Een verfrissend drankje op een zomerse dag, een alcoholvrij aperitief of een gezond alternatief voor cola? Dan is dit receptje zeker iets voor jou! een zelfgemaakt limonade op basis van pompelmoes, zeker de moeite waard om eens te proberen.

Homemade ice tea met citroengras
Drinks · 30. oktober 2017
Een gezond drankje zonder alcohol? Wat dacht je van een homemade Ice tea? eenvoudig en snel te maken! Het is dan ook eens iets anders dan gewoon water of water met een fruitsmaakje.