Lunch

Quiche met groene kool en camembert
Lunch · 13. februari 2021
Vandaag was het tijd om de overschotjes uit de koelkast te verwerken. Ik had van deze week een restje groene kool en nog wat camembert. voldoende om er een quiche mee te maken!

Quiche Lorraine
Lunch · 25. oktober 2020
Vorige week, had ik een drukke week. Daarom ben ik vorig weekend bezig geweest met foodpreppen voor de drukke week. Ik maakte onder andere deze gezonde versie van een quiche Lorainne. Je hebt het misschien gezien via mijn intagram story (@dietisteveurnenieuwpoort), legde ik jullie de verschillende stappen uit. Zo merkte je ook dat het heel gemakkelijk is, en niet veel werk.

Hartige taart met witloof, peer en feta
Lunch · 25. april 2020
HARTIGE TAART, het is eens iets anders dan alle zoete klassiekers die we in ons hoofd hebben als we aan taart denken. Daarnaast loopt het witloofseizoen stilaan ten einde, en moeten we er dus nog even van profiteren om deze nog eens op tafel te zetten.

Tomatensoep
Lunch · 18. februari 2020
Dit weekend maakte ik deze klassieker. Tomatensoep. Wanneer je in het weekend soep maakt, kan je er vaak nog de hele week van eten. Soep helpt om aan onze dagelijkse portie van 300g groenten te komen. Je kan soep drinken bij je 2de broodmaaltijd, als tussendoortje of voor de warme maaltijd. Het is een gezond alternatief omdat het enkel groenten en vocht aanbrengt.

Kids proof lunch salad
Lunch · 06. september 2018
Met het thema "BACK TO SCHOOL" in het achterhoofd, probeer ik jullie deze week wat inspiratie te geven voor lekkere, gezonde en kleurrijke lunches voor onze (b)engeltjes of voor jezelf natuurlijk! Want mijn motto is variatie doet eten.

Boterham sushi met hummus
Lunch · 03. september 2018
BACK TO SCHOOL Dit betekent bij heel wat gezinnen inspiratie zoeken voor een gezonde en lekkere lunchbox. Ik geef jullie dan ook graag enkele ideetjes! Vanddag een boterham sushi met hummus en groentjes en ter aanvulling enkele nootjes en verse druiven. Ik wens iedereen een goede start op school!

Volkoren pitabroodje met gerookte zalm
Lunch · 16. april 2018
Een gezonde, snelle en zomerse lunch hoeft niet zo moeilijk of ingewikkeld te zijn. Vind je een gewone boterham met beleg maar wat saai? Probeer dan eens dit lunchreceptje. Ook gemakkelijk om op voorhand te bereiden en mee te nemen naar het werk!

Quiche met spinazie, paprika en feta
Lunch · 03. maart 2018
Een quiche is eens een leuk alternatief, en je kan er eindeloos mee variëren! Je kan er alle soorten groenten, vlees, kaas, vis, ... in verwerken. Ideaal om de koelkast uit te kuisen. Probeer het wel gezond te houden. Kies daarom vooral voor magere producten zoals ham, vis en verse groenten. Gebruik vettere producten met mate zoals feta, mozzarella, ... . Ik heb gekozen voor een quiche met spinazie, paprika en Fetakaas.

Halloweenreceptjes
Lunch · 01. november 2017
Gisteren was het halloween. Dit is de periode dat er ook veel pompoenen zijn en iedereen er dan ook eentje in huis haalt. Weinig inspiratie om er zelf iets mee te maken? Geen probleem, hier volgen alvast 2 recepten met pompoen. Veel plezier ermee!