Tomatensoep

Dit weekend maakte ik deze klassieker: Tomatensoep.

 

Wanneer je in het weekend soep maakt, kan je er vaak nog de hele week van eten., wanneer je hem voldoende koel bewaart. Je heb dus altijd iets gezond in huis voor de kleine of iets grotere honger. 

 

Soep helpt ons om aan onze dagelijkse portie van 300g groenten te komen. Je kan soep drinken bij je 2de broodmaaltijd, als tussendoortje of voor de warme maaltijd. Het is een gezond alternatief omdat het enkel groenten en vocht aanbrengt. 

 

Extra voordeel? Je kan eindeloos variëren tussen verschillende soorten soep en je kan het maken met overschotjes groenten uit de frigo die dreigen slecht te worden. 

 

Probeer het zelf maar! Veel succes!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 500g tomaten
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1.5l water
  • 2  vetarme bouillonblokjes
  • Tijm en laurier
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. spoel de tomaten en snijd ze in grove stukken. (Je kan ze eventueel ook pellen voor het snijden: kleine insnede maken onderaan, 10 sec onderdompelen in kokend water, schrikken ik koud water en pellen).
  2. Snipper de ui, snijd de prei in ringen en snijd de wortel grof.
  3. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  4. Kook de ui, prei en wortel tot ze bijna gaar zijn, samen met een takje tijm en blaadje laurier.
  5. Voeg dan de tomaten en de tomatenpuree toe. 
  6. Vis tijm en laurier uit de kookpot.
  7. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. 

Is de soep te dik? voeg wat extra water toe. 

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0