Dessert

Kersttaartjes
Dessert · 24. december 2021
Het jaar is weer voorbij gevlogen en daar zijn de feestdagen weer. ben je nog last minute op zoek naar inspiratie voor je Kerst- of Nieuwjaarsdessert? Dan zijn deze kersttaartjes misschien wel iets voor jou. Ik moet toegeven dat ik oorspronkelijk voor een traditionele kerstbuche ging zoals ik deze al enkele jaren post. Maar dat plan viel in het water, en dan maakte ik er kerstaartjes van. Dus veel succes! ;) P.S.: Je kan deze taartjes ook voor een andere gelegenheid dan voor kerst maken hé.

Speculaascake
Dessert · 24. september 2021
Vandaag ben ik nog eens aan het bakken geslagen, want dat was al even geleden. Ik koos voor een healthy speculaascake. Gemaakt met speculoos en speculaaskruiden. Zijn jullie net als mij een enorme fan van speculoos? Ik ontdekte een aantal jaren geleden volkoren speculoos. Bijvoorbeeld de Lotus 6- granen speculoos of Vermeiren volkoren. Ik vind deze nog lekkerder en voller van smaak. Sindien gebruik ik deze heel vaak, als topping op op

Kerstbuche met sinaasappel
Dessert · 20. december 2020
We kennen het allemaal, na een lang en uitgebreid kerstmenu volgt de kerstbuche. Vaak heel zwaar, en achteraf hebben we een overvol gevoel. Daarom heb ik voor een alternatief gezorgd. Een kerstbuche die licht, luchtig en gezonder is dan de klassieke versie. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik kon er alvast mijn familie mee bekoren!

"Healthy" chocolademousse
Dessert · 31. mei 2020
Ik hou van desserts en zoet, dat heb je waarschijnlijk al gemerkt aan de receptjes die ik met jullie deel. Ik ben dan ook constant op zoek naar gezondere alternatieven. Ik probeer daarnaast ook niet te overdrijven en ook van "gezondere" varianten met mate te genieten. Want dat vind ik erg belangrijk, dat we hiervan genieten.

Dessert · 12. mei 2020
Cheesecake of kaastaart, ze bestaat in duizenden soorten, maten en smaken. Vandaag koos in voor een No- bake variant. Perfect voor wie geen oven heeft! Daarnaast koos ik voor een klassieke, en hoe kan het ook anders "gezondere" variant op basis van magere kaas. Dit zal ervoor zorgen dat de kaastaart minder vet aanbrengt, zonder aan smaak in te boeten. Wie wordt daar nu niet gelukkig van?

Rijsttaart
Dessert · 18. april 2020
Als we het hebben over klassiekers onder de taarten, dan kan deze wel tellen! De rijsttaart. Maar kunnen we die ook op een gezonde manier maken? Ik heb alvast goed nieuws! Dat kan! Als eerste gaan we de dessertrijst vervangen door volkoren, volwaardige of zilvervliesrijst. Deze bevat namelijk meer vezels. (4.4 g/100 g vs. 1.5 g/100 g ). Vezels zorgen voor een voldoende vullend gevoel en, dat suiker minder snel opgenomen wordt.

Perentaart met speculoos
Dessert · 28. september 2019
De herfst is deze week van start gegaan. Dit betekent dat het weer langzaam wat grijzer wordt. Meer tijd om te gaan experimenteren en dan vooral bakken in de keuken. Ik heb gewerkt met een seizoensproduct namelijk de peer. Je kan dit receptjes maken met verse peren (die je op voorhand +/- 30 min. (afhankelijk van de rijpheid van de peren) in de oven laat zacht worden) of met peren uit blik. Let er wel op als je peren uit blik gebruikt dat je de variant neemt op sap en niet op siroop, want deze

Guiltfree tiramisu
Dessert · 09. maart 2019
De krokusvakantie afsluiten met een guiltfree pleasure? Hou je van de Italiaanse zo en ook van hun keuken? Dan heb ik hier het ideale receptje voor jou. Een heerlijke guiltfree tiramisu.

Tiramisu Kerstbuche
Dessert · 23. december 2018
Nog meer gezonde inspiratie voor het kerstdiner, met deze afsluiter van de maaltijd. Een typische kerstbuche! Ik maakte er eentje zonder suiker, lager in vet en met meer vezels, kortom een gezondere variant!

Kaastaart met frambozencoulis
Dessert · 29. oktober 2018
De koude winterdagen komen eraan, ideaal om aan het bakken te gaan. En dat heb ik dit weekend dan ook gedaan. Ik maakte een kaastaart met frambozencoulis (op basis van diepvriesframbozen). Het is niet alleen een lekkere, maar ook een lichte variant.

Meer weergeven