Kaastaart met speculoosbodem

Cheesecake of kaastaart, ze bestaat in duizenden soorten, maten en smaken. Vandaag koos in voor een No- bake variant. Perfect voor wie geen oven heeft! Daarnaast koos ik voor een klassieke, en hoe kan het ook anders "gezondere" variant op basis van magere kaas. Dit zal ervoor zorgen dat de kaastaart minder vet aanbrengt, zonder aan smaak in te boeten. Wie wordt daar nu niet gelukkig van? 

 

Het oog wil natuurlijk ook wat, daarom werkte ik af met een aardbeiencoulis en verse aardbeien. 

Geen aardbeien in huis? werk met frambozen, blauwe bessen, braambessen,... . 

 

Tip: verwen vrienden en familie, door een stukje van deze taart voor hun deur te plaatsen. Ze zullen je dankbaar zijn en kunnen er weer even tegen tijdens deze periode!

 

Veel plezier met het receptje!

Ingrediënten

Voor de bodem: 

  • 150g volkoren speculoos
  • 60g bak- en braadmargarine

Voor de vulling:

  • 350g magere platte kaas
  • 200g  magere roomkaas (type philadelphia light) (<10g vet/100g) of ricotta
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels honing
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1 handje diepvriesaardbeien

Voor de afwerking

  • 1 handje verse aardbeien

Bereidingswijze

  1. Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. 
  2. Smelt de bak- en braadmargarine. 
  3. Cutter de speculoos en voeg er de gesmolten bak- en braadmargarine aan toe. 
  4. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. 
  5. Laat de gelatineblaadjes weken in water. 
  6. Meng de platte kaas met de roomkaas. 
  7. Voeg er de honing aan toe. 
  8. Warm een klein beetje water op in een steelpannetje (moet warm zijn, niet koken!).
  9. Los hierin de gelatineblaadjes op en meng onder de kaasvulling. 
  10. Klop de 2 eiwitten op en spatel voorzichtig onder de kaasvulling. 
  11. Mix de diepvriesaardbeien tot een coulis en zeef het geheel. 
  12. Voeg toe aan de kaastaart (laagje erop, of meng er wat onder zoals ik gedaan heb.).
  13. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast. 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0