16. februari 2021
Perenpunch met gember en vanille
Februari is de maand van Tournée Minérale. Ondertussen zijn we al over halfweg. Hebben jullie nog steeds voldoende inspiratie voor alcoholvrije en gezonde alternatieven? Ik ging alvast experimenteren. En ik deel het resultaat heel graag met jullie. Het werd een punch met de zachte smaak van peer, de pittige smaak van gember en een toets vanille. Succes met de laatste week en een half!
13. februari 2021
Quiche met groene kool en camembert
Vandaag was het tijd om de overschotjes uit de koelkast te verwerken. Ik had van deze week een restje groene kool en nog wat camembert. voldoende om er een quiche mee te maken!
10. januari 2021
Ik ben al langer op zoek naar een goed recept voor havermoutwafels. Toen ik door de instagrampagina en website van het horecavirus scrolde, kwam ik dit receptje tegen. Een topper als je het mij vraagt. Daarom deel ik hun recept dan ook graag hier met jullie!
20. december 2020
Kerstbuche met sinaasappel
We kennen het allemaal, na een lang en uitgebreid kerstmenu volgt de kerstbuche. Vaak heel zwaar, en achteraf hebben we een overvol gevoel. Daarom heb ik voor een alternatief gezorgd. Een kerstbuche die licht, luchtig en gezonder is dan de klassieke versie. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik kon er alvast mijn familie mee bekoren!
23. november 2020
Onder het motto "Variatie doet eten" maakte ik deze morgen een alternatief ontbijtje. Het is zeer gemakkelijk klaar te maken en niet veel werk. De avond voordien voorbereiden en 's morgens uit de koelkast halen, afwerken en klaar om op te eten. Zo eenvoudig kan het zijn. Een snel en gezond alternatief!
09. november 2020
Deze koek stond al lang op mijn to do lijstje om eens te maken, en nu ik enkele dagjes thuis was, heb ik er eens werk van gemaakt. Deze is perfect als tussendoortje, zoet, fruitig, fris en voedzaam!
25. oktober 2020
Vorige week, had ik een drukke week. Daarom ben ik vorig weekend bezig geweest met foodpreppen voor de drukke week. Ik maakte onder andere deze gezonde versie van een quiche Lorainne. Je hebt het misschien gezien via mijn intagram story (@dietisteveurnenieuwpoort), legde ik jullie de verschillende stappen uit. Zo merkte je ook dat het heel gemakkelijk is, en niet veel werk.
13. oktober 2020
We hadden nog een overvloed aan tomaten van eigen kweek in de koelkast, dus ging ik op zoek hoe ik deze het best kon verwerken. Je kan ze natuurlijk gewoon invriezen, maar ik wou er net iets meer mee doen. Ik koos voor een tomatenchutney! Een chutney is een smaakmaker uit de Indiaanse en Pakistaanse keuken en wordt geserveerd als bijgerecht. De meest gekende variant bij ons is een mangochutney, maar je kan dus mat alle soorten vruchten en kruiden een chutney maken. Deze van mij w
06. oktober 2020
Peperkoek, honingkoek, kruidenkoek, ontbijtkoek, "zoete"koeke of hoe jullie het dan ook mogen noemen. Een echte klassieker als je het mij vraagt. Ik wou het er toch eens op wagen om zelf peperkoek te maken. En dit is het resultaat! Een kruidige soort "cake", die zowel bij het ontbijt kan gegeten worden als tussendoor. Zeker de moeite waard om te proberen!
14. september 2020
Het zonnetje is weer van de partij, tijd voor een verfrissend en tevens gezond 4-uurtje. Ijsjes zijn vaak heel rijk aan suiker, en daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vet. Deze ijsjes werken ook verkoelend, ze zijn niet extreem zoet, maar wel voedzaam. En dus geschikt als een gezond tussendoortje. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Je hebt wel een goede portie geduld om te wachten tijdens dat de ijsjes in de diepvries zitten ;).

Meer weergeven