Pittige parelcouscous met falafel
Diner · 09. september 2021
Ik stond deze week in de winkel voor het rek met vleesvervangers. Zelf heb ik er nog niet vaak mee gewerkt, en daarom wou ik er wel eens mee aan de slag gaan. Ik koos voor falafel balletjes. Wil je een goede vleesvervanger kiezen? Houd dan rekening met de volgende criteria. Ik combineerde de falafel met een pittige couscous (ik koos hier voor parelcouscous, niet volkoren, maar wel gecombineerd met heel veel groenten. maar je kan even goed kiezen voor een volkoren couscous of volwaardige rijst.

Pasta met champignons en groene asperges
Diner · 24. augustus 2021
Snel en gezond? Dan zit je goed met deze pasta! Groentjes snijden, aanstoven, kruiden, afwerken met room en klaar. Zo simpel kan gezond koken zijn! Je hoeft het niet altijd te ver te zoeken, neem enkele groenten (varieer voldoende) en maak er een lekkere pasta mee. Kies voor volkoren pasta, deze bevat meer vezels, waardoor we er langer mee gevuld zullen zijn. Ik werkte deze pasta af met wat parmaham, maar je kan even goed kiezen voor wat Parmezaanse kaas, mozzarella, burrata, pancetta,... .

Crumble met nectarines
Breakfast · 24. mei 2021
Vorige week was ik erg enthousiast in de winkel, er is namelijk weer een ruime keuze aan zomerfruit ter beschikking: aardbeien, frambozen, meloen, nectarines,... . En dat fruit ging vlot in mijn winkelkar. Iets meer dan een week later heb ik enkele nectarines die aan het zacht worden zijn. Ideaal voor een crumble, als dessert of ontbijt.

Perenpunch met gember en vanille
Drinks · 16. februari 2021
Februari is de maand van Tournée Minérale. Ondertussen zijn we al over halfweg. Hebben jullie nog steeds voldoende inspiratie voor alcoholvrije en gezonde alternatieven? Ik ging alvast experimenteren. En ik deel het resultaat heel graag met jullie. Het werd een punch met de zachte smaak van peer, de pittige smaak van gember en een toets vanille. Succes met de laatste week en een half!

Quiche met groene kool en camembert
Lunch · 13. februari 2021
Vandaag was het tijd om de overschotjes uit de koelkast te verwerken. Ik had van deze week een restje groene kool en nog wat camembert. voldoende om er een quiche mee te maken!

Breakfast · 10. januari 2021
Ik ben al langer op zoek naar een goed recept voor havermoutwafels. Toen ik door de instagrampagina en website van het horecavirus scrolde, kwam ik dit receptje tegen. Een topper als je het mij vraagt. Daarom deel ik hun recept dan ook graag hier met jullie!

Kerstbuche met sinaasappel
Dessert · 20. december 2020
We kennen het allemaal, na een lang en uitgebreid kerstmenu volgt de kerstbuche. Vaak heel zwaar, en achteraf hebben we een overvol gevoel. Daarom heb ik voor een alternatief gezorgd. Een kerstbuche die licht, luchtig en gezonder is dan de klassieke versie. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik kon er alvast mijn familie mee bekoren!

Overnight chiapudding
Breakfast · 23. november 2020
Onder het motto "Variatie doet eten" maakte ik deze morgen een alternatief ontbijtje. Het is zeer gemakkelijk klaar te maken en niet veel werk. De avond voordien voorbereiden en 's morgens uit de koelkast halen, afwerken en klaar om op te eten. Zo eenvoudig kan het zijn. Een snel en gezond alternatief!

Crumblekoek met framboos
Snacks · 09. november 2020
Deze koek stond al lang op mijn to do lijstje om eens te maken, en nu ik enkele dagjes thuis was, heb ik er eens werk van gemaakt. Deze is perfect als tussendoortje, zoet, fruitig, fris en voedzaam!

Quiche Lorraine
Lunch · 25. oktober 2020
Vorige week, had ik een drukke week. Daarom ben ik vorig weekend bezig geweest met foodpreppen voor de drukke week. Ik maakte onder andere deze gezonde versie van een quiche Lorainne. Je hebt het misschien gezien via mijn intagram story (@dietisteveurnenieuwpoort), legde ik jullie de verschillende stappen uit. Zo merkte je ook dat het heel gemakkelijk is, en niet veel werk.

Meer weergeven