09. maart 2019
De krokusvakantie afsluiten met een guiltfree pleasure? Hou je van de Italiaanse zo en ook van hun keuken? Dan heb ik hier het ideale receptje voor jou. Een heerlijke guiltfree tiramisu.
23. februari 2019
De maand Februari loopt stilaan op z'n einde. Dit betekent ook dat Tournée Minérale er bijna op zit. Graag inspireer ik jullie op deze zonnige dag nog even om deze periode tot een goed einde te brengen. Om de maand feestelijk af te sluiten heb ik gekozen voor een klassieker, namelijk de virgin mojito, met limoen en munt in de hoofdrol, zonder suiker en vooral zonder alcohol. Perfect in dit zonnige weertje. Benieuwd? Het receptje vind je hieronder.
15. februari 2019
Inspiratie nodig voor een alcoholvrije aperitief/ frisdrank om het 3de weekend Tournée Minérale te vieren? Wil je het fris, zoet en kruidig tegelijkertijd? Dan heb ik hier voor jouw het ideale drankje! Deze limonade is fris door een vleugje citroen, zoet door de siroop op basis van zoetstof en kruidig door de gember.
07. februari 2019
Tournée minérale is bijna een weekje gestart, tijd voor wat inspiratie dus. Ik heb een mocktail gemaakt met zwarte thee. Een ingrediënt die niet zo alledaags is in een cocktail of mocktail. Voor de zoete toets werkte ik met witte zero limonade en voor het zurige met wat limoensap. Voor wie het zo nog niet Zoet genoeg is kan je er nog wat vloeibare zoetstof aan toevoegen.
29. januari 2019
Januari loopt stilaan op z'n einde en februari staat alweer voor de deur. Tijd om ons lichaam wat "rust" te gunnen van de vele feestdagen en recepties. Februari is dan ook de maand ven "Tournée Minérale". Tournée Minérale is een initiatief van de stichting tegen kanker. Waarmee ze willen aantonen dat het niet gaat over jezelf iets ontzeggen, maar dat je erbij wint om het even te laten. Zo ga je vooral ook beseffen dat je het eigenlijk niet nodig hebt.
13. januari 2019
Bekomen van de feestdagen en toch genieten van het weekend? Het kan! Met dit guiltfree amandelgebak met blauwe bessen. en een heerlijke koffie. Het is niet echt het seizoen van de blauwe bessen, maar ze zijn het hele jaar door in de diepvries verkrijgbaar, minstens even goed als vers.
23. december 2018
Nog meer gezonde inspiratie voor het kerstdiner, met deze afsluiter van de maaltijd. Een typische kerstbuche! Ik maakte er eentje zonder suiker, lager in vet en met meer vezels, kortom een gezondere variant!
22. december 2018
Volop het kerstfeest aan het voorbereiden en dus een beetje aan het experimenteren in de keuken. En dit om jullie te inspireren met gezonde alternatieven voor het vettige en zware kerstdiner. Hierbij een broccolisoepje, feestelijk afgewerkt met een laagje melkschuim en wat groene kruiden. Kan perfect als hapje of als voorgerechtje.
05. december 2018
De Sint brengt heel wat lekkers mee. Vaak met veel suiker en vet. daarom heb ik dit receptje voor jullie gemaakt. Het zijn Speculaaskoekjes met de helft minder suiker.
21. november 2018
Een warm thee'tje in de namiddag kan mij zo smaken! En om er wat variatie in te brengen, pimp ik mijn gewone thee soms met fruit. Zo maak ik hem wat zoeter zonder er suiker aan toe te voegen en kan ik eindeloos variëren met verschillende smaken.

Meer weergeven