12. november 2019
Het is herfst, dit betekent het seizoen van de pompoen. Met dit gerechtje probeer ik jullie dan ook te inspireren wat de mogelijkheden zijn met pompoen. Uiteraard jent iedereen pompoensoep, maar dit keer heb ik de pompoen verwerkt in een lasagne. Iets meer werk, maar zeker de moeite waard.
05. november 2019
Gezond en alternatief ontbijt. Deze morgen had ik geen zin in een gewone boterham met belg. Daarom heb ik havermoutpannenkoekjes gebakken. Het is eens iets anders als ontbijt! en ze bewaren wel 5 dagen in de koelkast. Dus je kan ze gerust in het weekend maken en er de hele week van genieten. Wat denk jij? Volgende week pannenkoeken als ontbijt?
18. oktober 2019
Vorig weekend ben ik met een aantal vriendinnen een weekendje naar Barcelona geweest. We moesten 's morgens vroeg vertrekken en op de luchthaven vind je natuurlijk weinig gezonde alternatieven. Dus heb ik zelf ontbijtmuffins voor ons gebakken! Zo ben je niet afhankelijk van wat in de shops op de luchthaven verkocht wordt en heb je toch snel een gezond ontbijt.
07. oktober 2019
Breakfast time! Een koude en regenachtige morgen vraagt om een verwarmend ontbijt. Daarom heb ik gekozen om deze morgen havermoutpap te maken. ik combineerde de pap met gestoofde appeltjes met kaneel.
28. september 2019
De herfst is deze week van start gegaan. Dit betekent dat het weer langzaam wat grijzer wordt. Meer tijd om te gaan experimenteren en dan vooral bakken in de keuken. Ik heb gewerkt met een seizoensproduct namelijk de peer. Je kan dit receptjes maken met verse peren (die je op voorhand +/- 30 min. (afhankelijk van de rijpheid van de peren) in de oven laat zacht worden) of met peren uit blik. Let er wel op als je peren uit blik gebruikt dat je de variant neemt op sap en niet op siroop, want deze
16. september 2019
Snelle en vegetarische pasta! Dit gerechtje is iets wat ik snel gemaakt heb op een avond wanneer weinig tijd was om te koken. Het staat binnen de 30 min. op tafel. Daarnaast is het ook gezond en vegetarisch.
29. augustus 2019
Tijd voor een nieuwe granola! Deze keer koos ik voor een Speculoosgranola met walnoten. Smaak niet alleen lekker, ruik ook heerlijk tijdens het bereiden in de keuken! Aan de slag dus!
12. augustus 2019
Vandaag ga ik voor lekker vegetarisch! Ik heb gekozen voor een risotto. Gecombineerd met oesterzwammen en groene asperges. Momenteel is het niet echt seizoen voor asperges, maar ik had nog een overschotje in de diepvries zitten, ideaal voor dit gerechtje. Oesterzwammen kun je het hele jaar verkrijgen.
06. juli 2019
Het Klassieke Varkenshaasje kennen we allemaal. Daarom wou ik er deze keer een andere touch aangeven. Daarom koos ik voor een Oosterse versie met rijst en gewokte groentjes met sesamzaadjes.
08. juni 2019
It's Granola time again! De vorige portie was op, dus tijd voor een nieuwe variant! Ik heb dit keer gekozen voor een variant met gedroogde abrikozen, pompoenpitten, pecannoten en een beetje zwarte chocolade.

Meer weergeven