10. januari 2021
Ik ben al langer op zoek naar een goed recept voor havermoutwafels. Toen ik door de instagrampagina en website van het horecavirus scrolde, kwam ik dit receptje tegen. Een topper als je het mij vraagt. Daarom deel ik hun recept dan ook graag hier met jullie!
20. december 2020
Kerstbuche met sinaasappel
We kennen het allemaal, na een lang en uitgebreid kerstmenu volgt de kerstbuche. Vaak heel zwaar, en achteraf hebben we een overvol gevoel. Daarom heb ik voor een alternatief gezorgd. Een kerstbuche die licht, luchtig en gezonder is dan de klassieke versie. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik kon er alvast mijn familie mee bekoren!
23. november 2020
Onder het motto "Variatie doet eten" maakte ik deze morgen een alternatief ontbijtje. Het is zeer gemakkelijk klaar te maken en niet veel werk. De avond voordien voorbereiden en 's morgens uit de koelkast halen, afwerken en klaar om op te eten. Zo eenvoudig kan het zijn. Een snel en gezond alternatief!
09. november 2020
Deze koek stond al lang op mijn to do lijstje om eens te maken, en nu ik enkele dagjes thuis was, heb ik er eens werk van gemaakt. Deze is perfect als tussendoortje, zoet, fruitig, fris en voedzaam!
25. oktober 2020
Vorige week, had ik een drukke week. Daarom ben ik vorig weekend bezig geweest met foodpreppen voor de drukke week. Ik maakte onder andere deze gezonde versie van een quiche Lorainne. Je hebt het misschien gezien via mijn intagram story (@dietisteveurnenieuwpoort), legde ik jullie de verschillende stappen uit. Zo merkte je ook dat het heel gemakkelijk is, en niet veel werk.
13. oktober 2020
We hadden nog een overvloed aan tomaten van eigen kweek in de koelkast, dus ging ik op zoek hoe ik deze het best kon verwerken. Je kan ze natuurlijk gewoon invriezen, maar ik wou er net iets meer mee doen. Ik koos voor een tomatenchutney! Een chutney is een smaakmaker uit de Indiaanse en Pakistaanse keuken en wordt geserveerd als bijgerecht. De meest gekende variant bij ons is een mangochutney, maar je kan dus mat alle soorten vruchten en kruiden een chutney maken. Deze van mij w
06. oktober 2020
Peperkoek, honingkoek, kruidenkoek, ontbijtkoek, "zoete"koeke of hoe jullie het dan ook mogen noemen. Een echte klassieker als je het mij vraagt. Ik wou het er toch eens op wagen om zelf peperkoek te maken. En dit is het resultaat! Een kruidige soort "cake", die zowel bij het ontbijt kan gegeten worden als tussendoor. Zeker de moeite waard om te proberen!
14. september 2020
Het zonnetje is weer van de partij, tijd voor een verfrissend en tevens gezond 4-uurtje. Ijsjes zijn vaak heel rijk aan suiker, en daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vet. Deze ijsjes werken ook verkoelend, ze zijn niet extreem zoet, maar wel voedzaam. En dus geschikt als een gezond tussendoortje. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Je hebt wel een goede portie geduld om te wachten tijdens dat de ijsjes in de diepvries zitten ;).
08. september 2020
Een ovenschotel, je kan er altijd mee scoren en eindeloos mee variëren, zodat er voor elk wat wils is. ik maakte al eerder een 2 winterse varianten met pompoen. Dit keer koos ik ook voor een lasagne, maar met een totaal andere vulling! De vulling bestaat ui kip en een frisse spinazie met champignons en ricotta. Je kan er altijd je restjes in kwijt en is gemakkelijk om op voorhand te bereiden, zodat je het op drukkere momenten enkel nog in de oven moet steken. De bereiding daarentegen vraagt
25. augustus 2020
Dit weekend heb ik mijn voorraad granola weer aangevuld, nu kan ik weer eventjes voort. Ik heb geen vast recept, dit keer probeerde ik iets nieuws, namelijk "wortelgranola". Ik las het eens in een boek en gaf er mijn eigen, hoe kan het ook anders "gezonde" touch aan. Ik hoor jullie al denken, wortelen in granola? Ja hoor, een wortel is een redelijk zoete groente, perfect te verwerken in een zoet recept dus, denk maar aan een wortelcake.

Meer weergeven