· 

Crumble met nectarines

Tijdens een mindere zomerweek toch de zomer in je bord toveren? Dan heb ik hier het ideale receptje. 

 

Vorige week was ik erg enthousiast in de winkel, er is namelijk weer een ruime keuze aan zomerfruit ter beschikking: aardbeien, frambozen, meloen, nectarines,... . En dat fruit ging vlot in mijn winkelkar. Iets meer dan een week later heb ik enkele nectarines die aan het zacht worden zijn. Ideaal voor een crumble, als dessert of ontbijt. 

 

Heb jij net als mij iets te enthousiast fruit in huis gehaald en wordt het niet opgegeten? Heel wat soorten fruit lenen zich goed voor een crumble! Dus varieer gerust met jouw het fruit in dit recept. 

 

Neem je dit als ontbijt? Combineer eventueel met magere yoghurt of platte kaas. 

 

De nectarines kan je gerust vervangen door een ander stuk zomerfruit! 

Ingrediënten

Voor 4 porties: 

  • 3 nectarines
  • 1/2 appel
  • Zeste van sinaasappel (naar smaak)
  • 1 zakje vanillezoetstof
  • 30g havermout
  • 15g amandelmeel
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel arachideolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de nectarines, verwijder de pit en snijd in blokjes. 
  3. Schil de appel en snijd in blokjes.
  4. Meng het fruit met de vanillezoetstof (of gewone zoetstof en zaadjes van 1/2 vanillestokje).
  5. Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes. 
  6. Meng de havermout met het amandelmeel, de honing en de olie. 
  7. Meng met een vork tot een crumble.
  8. Verdeel de crumble over de 4 schaaltjes. 
  9. Bak 20à 25min. in de voorverwarmde oven.
  10. Serveer warm, eventueel met wat yoghurt of platte kaas. 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0