Diner

Pittige parelcouscous met falafel
Diner · 09. september 2021
Ik stond deze week in de winkel voor het rek met vleesvervangers. Zelf heb ik er nog niet vaak mee gewerkt, en daarom wou ik er wel eens mee aan de slag gaan. Ik koos voor falafel balletjes. Wil je een goede vleesvervanger kiezen? Houd dan rekening met de volgende criteria. Ik combineerde de falafel met een pittige couscous (ik koos hier voor parelcouscous, niet volkoren, maar wel gecombineerd met heel veel groenten. maar je kan even goed kiezen voor een volkoren couscous of volwaardige rijst.

Pasta met champignons en groene asperges
Diner · 24. augustus 2021
Snel en gezond? Dan zit je goed met deze pasta! Groentjes snijden, aanstoven, kruiden, afwerken met room en klaar. Zo simpel kan gezond koken zijn! Je hoeft het niet altijd te ver te zoeken, neem enkele groenten (varieer voldoende) en maak er een lekkere pasta mee. Kies voor volkoren pasta, deze bevat meer vezels, waardoor we er langer mee gevuld zullen zijn. Ik werkte deze pasta af met wat parmaham, maar je kan even goed kiezen voor wat Parmezaanse kaas, mozzarella, burrata, pancetta,... .

Lasagne met kip en spinazie
Diner · 08. september 2020
Een ovenschotel, je kan er altijd mee scoren en eindeloos mee variëren, zodat er voor elk wat wils is. ik maakte al eerder een 2 winterse varianten met pompoen. Dit keer koos ik ook voor een lasagne, maar met een totaal andere vulling! De vulling bestaat ui kip en een frisse spinazie met champignons en ricotta. Je kan er altijd je restjes in kwijt en is gemakkelijk om op voorhand te bereiden, zodat je het op drukkere momenten enkel nog in de oven moet steken. De bereiding daarentegen vraagt

Thaise groene curry met kip
Diner · 30. juni 2020
Onder het motto, "het moet niet altijd traditioneel zijn", maakte ik deze Thaise groene curry. En weet je wat zo leuk is aan een curry? Je kan er eindeloos mee gaan variëren. De belangrijkste ingrediënten zijn kokosroom en currypasta, voor de groenten, vlees, vis of vervanging ben je helemaal vrij! Ik koos ervoor om te werken, mat wat er vandaag nog in de koelkast lag namelijk wortel, zoete puntpaprika, broccoli en kip. Maar dat had evengoed bloemkool, erwtjes, snijbonen en kikkererwten of...

Gevulde puntpaprika
Diner · 04. mei 2020
Gevulde zoete puntpaprika's. Het is al even, dat ik met het idee rondloop om dit eens te maken, en vandaag ben ik erin geslaagd! Ik wou er een hippe variant op maken door ze niet gewoon met gehakt te vullen. Ik koos voor een vulling met volwaardige rijst en veel groenten. Ik verwerkt er ook filet américain en wat gemengd gehakt* in. Maar je kan er even goed een vegetarisch alternatief van maken!

Diner · 05. april 2020
Homemade is zoveel leuker en lekkerder! Onder dat motto, maakte ik deze week zelf loempia's. Ik vulde ze vol met groentjes en een beetje kip. Ze werden daarinboven in de oven gebakken, waardoor ze veel lichter en oprechter van smaak zijn, dan wanneer je loempia's in de frituur zou bakken. Lekker als aperitiefhapje of hoofdgerecht, met zelfgemaakte zoetzure saus!

Gevulde portobello met zoete aardappelfrietjes
Diner · 30. november 2019
De winter vraagt om gezellige, warme avonden en gerechten die je snel in de oven kan schuiven. Dan is deze gevulde portobello ideaal! Gemakkelijk op voorhand te bereiden en je kan variëren met de vulling. Gecombineerd met zoete aardappelfrietjes maken we het gerecht compleet. Verrassende en nieuwe smaken voor velen onder ons! Ben je benieuwd? Probeer het dan zelf even en laat mij zeker weten wat je ervan vond!

Lasagne met spinazie, pompoen en feta
Diner · 12. november 2019
Het is herfst, dit betekent het seizoen van de pompoen. Met dit gerechtje probeer ik jullie dan ook te inspireren wat de mogelijkheden zijn met pompoen. Uiteraard jent iedereen pompoensoep, maar dit keer heb ik de pompoen verwerkt in een lasagne. Iets meer werk, maar zeker de moeite waard.

Volkoren pasta met geitenkaas
Diner · 16. september 2019
Snelle en vegetarische pasta! Dit gerechtje is iets wat ik snel gemaakt heb op een avond wanneer weinig tijd was om te koken. Het staat binnen de 30 min. op tafel. Daarnaast is het ook gezond en vegetarisch.

Risotto met oesterzwammen
Diner · 12. augustus 2019
Vandaag ga ik voor lekker vegetarisch! Ik heb gekozen voor een risotto. Gecombineerd met oesterzwammen en groene asperges. Momenteel is het niet echt seizoen voor asperges, maar ik had nog een overschotje in de diepvries zitten, ideaal voor dit gerechtje. Oesterzwammen kun je het hele jaar verkrijgen.

Meer weergeven