Risotto met oesterzwammen

Vandaag ga ik voor lekker vegetarisch!

 

Ik heb gekozen voor een risotto, gecombineerd met oesterzwammen en groene asperges.

 

Momenteel is het niet echt seizoen voor asperges, maar ik had nog een overschotje in de diepvries zitten, ideaal voor dit gerechtje. Oesterzwammen kun je het hele jaar door  verkrijgen. 

 

Vegetarisch eten, is niet persé gezonder, maar wel beter voor het milieu! En dat thema komt tegenwoordig vaak aan bod. Daarom wil ook ik hierop inspelen en jullie extra inspiratie geven met dit gerechtje. 

 

TIP: Wanneer je 1x per week vegetarisch eet, is het niet echt nodig om vlees of vis te vervangen, maar het mag natuurlijk wel. Wanneer je dagelijks vegetarisch eet dan moeten we het vlees of vis regelmatig vervangen door een volwaardige vleesvervanger, om geen tekorten op te lopen. 

 

Veel plezier met het receptje!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 120g risottorijst
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600ml water
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • 250g oesterzwammen
  • 1 bussel groene asperges
  • Zeste van citroen
  • 1 handje magere geraspte kaas
  • Peper, zout en lookpoeder

Bereidingswijze

  1. Snipper het sjalotje fijn.
  2. Stoof even aan in 1 eetlepel olijfolie.
  3. Voeg de risottorijst toe.
  4. Bevochtig met de bouillon, en kook de rijst gaar.
  5. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is en alle vocht heeft opgenomen.
  6. Verwijder ondertussen de houterige uiteinden van de asperges en kook ze gaar.
  7. Snijd de oesterzwammen in reepjes en stoof ze aan met 1 eetlepel olijfolie. 
  8. Meng ze onder de risotto wanneer deze gaar is. 
  9. Werk de risotto af met wat magere geraspte kaas, zeste van citroen, peper, zout en lookpoeder.
  10. Serveer met de groene asperges. 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0