Snacks

Crumblekoek met framboos
Snacks · 09. november 2020
Deze koek stond al lang op mijn to do lijstje om eens te maken, en nu ik enkele dagjes thuis was, heb ik er eens werk van gemaakt. Deze is perfect als tussendoortje, zoet, fruitig, fris en voedzaam!

Volkoren peperkoek
Snacks · 06. oktober 2020
Peperkoek, honingkoek, kruidenkoek, ontbijtkoek, "zoete"koeke of hoe jullie het dan ook mogen noemen. Een echte klassieker als je het mij vraagt. Ik wou het er toch eens op wagen om zelf peperkoek te maken. En dit is het resultaat! Een kruidige soort "cake", die zowel bij het ontbijt kan gegeten worden als tussendoor. Zeker de moeite waard om te proberen!

Yoghurt ijsjes met framboos
Snacks · 14. september 2020
Het zonnetje is weer van de partij, tijd voor een verfrissend en tevens gezond 4-uurtje. Ijsjes zijn vaak heel rijk aan suiker, en daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vet. Deze ijsjes werken ook verkoelend, ze zijn niet extreem zoet, maar wel voedzaam. En dus geschikt als een gezond tussendoortje. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Je hebt wel een goede portie geduld om te wachten tijdens dat de ijsjes in de diepvries zitten ;).

Koffie ijslolly's
Snacks · 09. augustus 2020
Afkoeling nodig met het warme weer? Ik heb het ideale receptje voor alle "coffee lovers". Ik koos vandaag niet voor de klassieke ice coffee, maar voor koffie ijslolly's. De smaak van de gewoonlijke koffie, shot caffeïne, in een verkoelend jasje! Ze zijn heel eenvoudig te maken, en met weinig ingrediënten. Je moet er wel even een dagje op voorhand aan denken ;) zodat ze lang genoeg kunnen opstijven in de diepvries.

Snacks · 03. april 2020
Ben je toch aan het werk tijdens deze dagen? Geen zin om uren tijd te verliezen aan een gezond tussendoortje? Dan heb ik voor jou het ideale receptje! Deze droge haverkoekjes, zijn gezond, voldoende vullend en snel te bereiden. Ideaal tussendoortje voor de mensen in de zorg, supermarktmedewerkers,.... en alle andere mensen die aan het werk blijven.
Appel- havermoutmuffins
Snacks · 13. maart 2020
Voor een infosessie op locatie, wou ik laten zien, dat gezond, ook lekker en eenvoudig kan zijn. En daarom vond ik deze muffins wel een goed idee. Het deeg maken duurt een 20-tal minuutjes en het bakken 30 minuten. Op nog geen uurtje heb je heerlijke en gezonde muffins in huis.

Amandelcake met blauwe bessen
Snacks · 13. januari 2019
Bekomen van de feestdagen en toch genieten van het weekend? Het kan! Met dit guiltfree amandelgebak met blauwe bessen. en een heerlijke koffie. Het is niet echt het seizoen van de blauwe bessen, maar ze zijn het hele jaar door in de diepvries verkrijgbaar, minstens even goed als vers.

Speculaas
Snacks · 05. december 2018
De Sint brengt heel wat lekkers mee. Vaak met veel suiker en vet. daarom heb ik dit receptje voor jullie gemaakt. Het zijn Speculaaskoekjes met de helft minder suiker.

Pompoenwafeltjes
Snacks · 31. oktober 2018
Zoete dessertjes of tussendoortjes waarin groenten verwerkt worden? Dat kan! En dat bewijs ik graag met dit receptje voor pompoenwafeltjes. Jaja, wafeltjes met pompoen! Perfect bij dit herfstweertje.

Carrot cake
Snacks · 15. oktober 2018
Tijdens de opendeurweek in het praktijkhuis in Veurne, maakte ik tijdens mijn infosessie op woensdag en voor de openhuis op zaterdag deze lekkere en gezonde "Carrot cake". Een leuke manier om bijna ongemerkt toch groenten te eten en dit in een zoet dessert!

Meer weergeven