· 

Appel- havermoutmuffins

Voor een infosessie op locatie, wou ik laten zien, dat gezond, ook lekker en eenvoudig kan zijn. En daarom vond ik deze muffins wel een goed idee. Het deeg maken duurt een 20-tal minuutjes en het bakken 30 minuten. Op nog geen uurtje heb je heerlijke en gezonde muffins in huis. 

 

Ze bevatten als hoofdingrediënt havermout, die veel vezels bevat en ervoor gaat zorgen dat het een vullend tussendoortje is. 

 

Daarnaast bevatten ze honing, speculoos en appel om ze wat zoet te maken. De honing is wel in beperkte mate aanwezig. Honing mag dan we van natuurlijke oorsprong zijn, het blijft wel suiker. Maar wanneer we de portie kunnen beperken, is dit geen probleem. 

 

Tenslotte is er wat binding nodig. Hiervoor gebruiken we melk en een eitje.  de havermout gaat de melk opnemen zodat we een eerder stevige muffin krijgen. 

 

Benieuwd? Probeer het zelf even uit en laat mij gerust weten, wat jij ervan denkt!

Ingrediënten

  • 250g havermout
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • Snuifje kaneel
  • Snuifje zout
  • 1 ei
  • 480ml melk
  • 25g honing
  • 4 volkoren speculoosjes
  • 2 eetlepels bakmargarine
  • 1 appel

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten (havermout, bakpoeder, kaneel, snuifje zout).
  2. Verkruimel hierbij de speculoosjes.
  3. Voeg het eitje, de honing en de gesmolten margarine toe.
  4. Snijd de appel in fijne blokjes en meng onder het havemoutmengsel. 
  5. Voeg tenslotte de melk toe en geef de havermout een 5- tal minuutjes tijd om de melk op te nemen. 
  6. Schep het deeg in cupcake- vormpjes. 
  7. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Laat afkoelen.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Dorinda luyssen (maandag, 01 maart 2021 15:07)

    De muffins zijn lekker maar zou het kunnen dat ze langer in de hetelucht oven moeten ook voor die andere recepten zoals je brood

  • #2

    Emma Dequeker (maandag, 01 maart 2021 18:49)

    Dag Dorinda,

    Bedankt voor je reactie! De baktijden zijn inderdaad afhankelijk van oven tot oven. Het kan zijn dat het er wat langer in moet. Het belangrijkste is dat ze goudbruin en uitgebakken zijn, maar ook niet droog zijn.

    Groetjes
    Emma