Nieuws

Blijf op de hoogte van verschillende tips and tricks gedurende verschillende periodes van het jaar. Af en toe post ik hier een bericht met meer uitleg over een bepaald onderwerp.

 

Heb je vragen, opmerkingen? Aarzel dan niet om mij te contacteren.

Week van de diëtist 2021: Ondervoeding, zwaar onderschat

Het is weer zover, deze week, van 15 tot 21 Maart, zetten wij de uitgestrektheid van ons beroep extra in de kijker.  Dit doen we omdat we ondervinden dat mensen nog steeds een drempel hebben om bij ons op bezoek te komen. Jaarlijks wordt er ook met een specifiek thema gewerkt. Het thema van dit jaar is "Ondervoeding: zwaar onderschat". Hiermee wordt aangekaart dat ondervoeding en malnutritie heel vaak voorkomen, en vaak onderschat worden. Een goede voedingstoestand is optimaal voor de preventie en genezing van bepaalde ziektes. De diëtist is dus meer dan enkel een coach bij vermageren!

Week van de diëtist 2020: De eerste 1000 dagen

Jaarlijks wordt in Maart de week van de diëtist georganiseerd. Dit jaar gaat deze week door van 16 tot 22 Maart. Dit is een week waar we ons beroep "diëtist" extra in de kijker zetten. Jaarlijks wordt ook een ander thema in de kijker gezet. Dit jaar werd gekozen voor de eerste 1000 dagen.  Hiermee wordt bedoelt: 9 maanden zwangerschap, het eerste levensjaar (365 dagen) en het 2de levensjaar (365 dagen). 

Het belang van voldoende water drinken

We hebben alweer enkele dagen te maken het hoge temperaturen en veel zon. Dan is het nog belangrijker dan op andere dagen om voldoende water te drinken. Water vormt het hoofdbestanddeel van ons lichaam. Water vervult dan ook verschillende functies in ons lichaam. Het is van levensbelang voor een goede werking van onze organen.

Week van de diëtist 2018: HAP- klaar advies

Van 19 tot 25 Maart 2018 is het de week van de diëtist. In deze week zetten wij jaarlijks even ons beroep in de kijker en willen we graag iedereen laten kennismaken met wat een diëtist voor jou kan betekenen. Wij geven meer dan enkel en alleen dieetadvies. Daarom heeft de week van de diëtist, dit jaar het thema: "HAP- klaar" advies.

Kerst- en Nieuwjaar: Gezond tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn voor velen een moeilijke periode om de gezonde voedings- en leefstijlgewoontes aan te houden. Daarom sta ik jullie graag bij met enkele tips en adviezen, om deze periode zonder al te veel kleerscheuren te overbruggen.

De blok en examens: tips voor studenten

De Blok en de examens zijn al weer even bezig voor alle studenten. Het is vaak een stresserende periode zowel voor de studenten als de mensen in hun omgeving. Gezonde en evenwichtige voeding is hier dan ook zeer belangrijk! Ik geef je enkele tips om de blok en de examens gezond door te komen.