Yoghurt ijsjes met framboos

Warme dagen op komst, tijd voor een verfrissend en tevens gezond 4-uurtje.

 

Ijsjes zijn vaak heel rijk aan suiker, en daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vet.

 

Deze ijsjes bevatten veel minder suiker en vet en werken even verkoelend, ze zijn niet extreem zoet, maar wel voedzaam. En dus geschikt als een gezond tussendoortje. 

 

Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Je hebt wel een goede portie geduld nodig om te wachten tijdens dat de ijsjes in de diepvries zitten ;).

 

De variant die ik maakte is met magere platte kaas, en framboos, maar je kan even goed kiezen voor een ander soort fruit. Veel variatie mogelijkheden dus!

 

Welke variant maak jij?

Ingrediënten

Voor +/- 4 ijsjes:

  • 200 g magere platte kaas of magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing 
  • 2 handjes (diepvries)frambozen

Bereidingswijze

  1. Meng de platte kaas of yoghurt met de honing. 
  2. Plet de frambozen. 
  3. Vul  de ijsjesvormpjes, bekers of glaasjes, met afwisselend een laagje yoghurt of platte kaas en frambozen. 
  4. Plaats er stokjes, of een lepel in, en zet vast met plasticfolie (zodat het stokje recht blijft staan). 
  5. Plaats min. 24 uur in de diepvries. 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0