Pompoenwafeltjes

Zoete dessertjes of tussendoortjes waarin groenten verwerkt worden? Dat kan! En dat bewijs ik graag met dit receptje voor pompoenwafeltjes. Jaja, wafeltjes met pompoen! Perfect bij dit herfstweertje en ook leuk om samen met de kids te bakken.

 

Pompoen is dan ook een groente die zich goed leent om in zoete gerechten te verwerken. Ook vorig jaar postte ik een zoet gerechtje met pompoen namelijk deze pompoentaart.

 

Benieuwd? Hieronder vind je het receptje, veel plezier ermee!

 

Ingrediënten

voor 10à 12 wafels:

  • 100g witte bloem
  • 100g bruine bloem
  • Snuifje gemberpoeder (indien gewenst)
  • Snuifje zout
  • Snuifje kaneel (indien gewenst)
  • Snuifje nootmuskaat (indien gewenst)
  • Zoetstof ter vervanging van 50g suiker bv. 25g canderell sugarly
  • 225g pompoenpuree
  • 2 eieren
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 4 eetlepels margarine
  • 400ml magere melk

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de kruiden, zoetstof, de bakpoeder.
  2. Smelt de boter, meng met de melk, de pompoenpuree en de eieren.
  3. Meng met de droge ingrediënten.
  4. Laat even rusten.
  5. Bak de wafeltjes.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0