Crumblekoek met framboos

Deze koek stond al lang op mijn to do lijstje om eens te maken, en nu ik enkele dagjes thuis was, heb ik er eens werk van gemaakt. Deze is perfect als tussendoortje, zoet, fruitig, fris en voedzaam!

 

De frambozen in het gebak zorgen voor een friszure smaak en tevens fruitige smaak, waardoor het het geen te zoete koeken worden. 

Volkoren meel en havermout zorgen voor de voedzaamheid. Ze zijn beiden rijk aan vezels. Dit zal ervoor zorgen dat het een voldoende vullend tussendoortje is. 

 

PS: voor dit recept gebruikte ik diepvriesframbozen. Zonde om hier verse frambozen voor te gebruiken, en ze zijn momenteel ook erg duur.

Ingrediënten

Voor 16 stuks:

  • 250g witte bloem
  • 100g volkoren meel
  • 150g havermout
  • 200g zoetstof (ik gebruikte zusto, nu ook bij colruyt verkrijgbaar)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 200 ml neutrale olie (bv. arachideolie of zonnebloemolie)
  • 2 eetlepels water
  • 40g maïszetmeel
  • 1 el honing
  • 400g diepvriesframbozen
  • 1 el Luikse siroop

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de zoetstof, het bakpoeder, snuifje zout en citroenrasp.
  2. Voeg de olie toe en meng tot een kruimelig deeg. 
  3. Plaats 30 min. in de koelkast. 
  4. Bereid onder tussen de frambozen: meng ze met de honing en maïszetmeel.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Bedek de bakplaat met iets meer dan de helft van het deeg (druk goed open en verdeel gelijkmatig).
  8. Verdeel hierover het fruit. 
  9. Meng de rest van het kruimelige deeg met de Luikse siroop en verkruimel bovenop het fruit.
  10. Bak +/- 40 min. in de voorverwarmde oven op 180°C.
  11. Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd daarna in stukken.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0