Carrot cake

Tijdens de opendeurweek in het praktijkhuis in Veurne, maakte ik tijdens mijn infosessie op woensdag en voor de openhuis op zaterdag deze lekkere en gezonde "Carrot cake". Een leuke manier om bijna ongemerkt toch groenten te eten en dit in een zoet dessert!

 

Probeer het zelf even uit met onderstaand recept!

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 110g witte bloem
  • 160g bruine/volkoren bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Zoetstof ter vervanging van 200g suiker (verhouding staat op de verpakking)
  • 4 eieren
  • 100ml maïsolie

Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen en rasp ze fijn.
  2. Meng de bloem met et bakpoeder, de zoetstof en de wortelen.
  3. Meng hieronder de eieren en de maïsolie.
  4. verwarm de oven op 180°C.
  5. Vet een cakevorm in met olie of bakboter en bestuif met bloem.
  6. Vul de vorm met het cakemengsel.
  7. Bak de cake 40-60 minuten (afhankelijk van je oven) in de voorverwarmde oven.
  8. Controleer even met een satéstok of de cake gaar is (er mag geen deeg meer aan de satéstok hangen).
  9. Haal uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op  een taartrooster.
  10. Snijd in stukken.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0