Thaise groene curry met kip

Onder het motto, "het moet niet altijd traditioneel zijn", maakte ik deze Thaise groene curry. En weet je wat zo leuk is aan een curry? Je kan er eindeloos mee gaan variëren. De belangrijkste ingrediënten zijn kokosroom en currypasta, voor de groenten, vlees, vis of vervanging ben je helemaal vrij! 

 

Ik koos ervoor om te werken, mat wat er vandaag nog in de koelkast lag namelijk wortel, zoete puntpaprika, broccoli en kip. Maar dat had evengoed bloemkool, erwtjes, snijbonen en kikkererwten of linzen kunnen zijn. 

 

Let wel op met kokosmelk, heel vaak is het zeer vetrijk. Daarom kies ik voor een variant met <10g vet/100g. 

Een curry wordt traditioneel geserveerd met rijst. Kies bij voorkeur voor de volkoren variant, deze bevat meer vezels, waardoor het ons beter zal vullen. 

 

Hier thuis werd dit gerecht alvast warm onthaald! Benieuwd wat jullie reacties zijn!

Ingrediënten

Voor 5 personen: 

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 broccoli
  • 2 wortels
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 3 eetlepels groene currypasta
  • 330 ml kokosroom (<10g vet/100g) (ik gebruik Alpro coconut cuisine)
  • Currypoeder, peper en zout
  • 1 limoen
  • 750g kipfilet (150g per persoon)
  • Kippenkruiden
  • 300g volwaardige/zilvervliesrijst (ongekookt) (60g ongekookt per persoon)

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, de look en de chilipeper* fijn.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, de paprika en wortel in fijne reepjes (julienne) en de tomaat in blokjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden. 
  4. Kook de rijst gaar, zoals aangegeven op de verpakking. 
  5. Stoof de ui en look glazig in 2 eetlepels olijfolie. 
  6. Voeg daarna de wortels toe. 
  7. Voeg even later ook de paprika, broccoli en chilipeper toe. 
  8. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je er de kip en tomaten aan toe. 
  9. Laat de kip garen op een klein vuurtje. 
  10. Breng op smaak met de currypasta, currypoeder, eventueel peper en zout (naar smaak). 
  11. Werk af met de kokosroom en laat nog even doorkoken. 
  12. Voeg nog wat frisheid toe, onder de vorm van wat citroensap. 
  13. Serveer met de gekookte rijst.

SMAKELIJK!

 

*LET OP! was goed je handen nadien!!

 

TIP: Je kan het gerecht pittiger, of minder pittig maken door te variëren met de hoeveelheid chilipeper en currypasta. Je kan er dus meer of minder indoen, naar eigen smaak.

Reactie schrijven

Commentaren: 0