· 

Gevulde puntpaprika

Gevulde zoete puntpaprika's. Het is al even, dat ik met het idee rondloop om dit eens te maken, en vandaag ben ik erin geslaagd! 

 

Ik wou er een hippe variant op maken door ze niet gewoon met gehakt te vullen. Ik koos voor een vulling met volwaardige rijst en veel groenten. Ik verwerkt er ook filet américain en wat gemengd gehakt* in. Maar je kan er even goed een vegetarisch alternatief van maken!

 

* Ik maakte de combinatie van filet américain en gemengd gehakt, omdat filet américain op zich mager is maar redelijk droog. Gemengd gehakt is dan weer iets vetter, maar smueïger. Door beiden te combineren, wordt het niet te vettig, en toch ook niet droog.

 

Veel Kookplezier!

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen:

  • 2 puntpaprika's
  • 2 wortels
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 brik passata
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bak- en braadmargarine
  • 120g volwaardige of zilvervliesrijst
  • 125g filet américain
  • 125g gemengd gehakt
  • Peper, zout, Italiaanse kruiden, Paprikapoeder
  • 50g Feta

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar, in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking. 
  2. Giet af en laat afkoelen. 
  3. Bak de filet americain, samen met het gemengd gehakt in wat bakmargarine en kruid naar smaak, met peper, zout e italiaanse kruiden.
  4. Snipper een sjalotje en een teentje look fijn.
  5. Snijd de courgette, wortels en gewone paprika in blokjes. 
  6. Snijd de puntpaprika's overlangs in twee en verwijder de zaadlijsten.
  7. Stoof het sjalotje, samen met de look aan in de olijfolie. 
  8. Voeg vervolgens eerst de wortel toe en laat meestoven. 
  9. Voeg daarna ook de courgette en paprika toe. 
  10. Wanneer de groenten beetgaar zijn, voeg je de passata toe.
  11. Meng de rijst met het gehakt en de groentenmengeling. 
  12. Breng op smaak met nog extra peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. 
  13. Verdeel de vulling over de puntpaprika's en leg ze in een ovenschaal. 
  14. Verkruimel er de feta over en laat garen in de oven.
  15. Serveer eventueel met een salade.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0