· 

Pasta met champignons en groene asperges

Snel en gezond? Dan zit je goed met deze pasta!

Groentjes snijden, aanstoven, kruiden, afwerken met room en klaar. Zo simpel kan gezond koken zijn! Je hoeft het niet altijd te ver te zoeken, neem enkele groenten (varieer voldoende) en maak er een lekkere pasta mee. 

 

Kies voor volkoren pasta, deze bevat meer vezels, waardoor we er langer mee gevuld zullen zijn. 

 

Ik werkte deze pasta af met wat parmaham, maar je kan even goed kiezen voor wat Parmezaanse kaas, mozzarella, burrata, pancetta,... .

 

Veel plezier met het receptje! 

 

P.S. Deel gerust jullie mening in de reacties hieronder, of deel een foto op instagram @dietiste

Ingrediënten

  • Volkoren pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bak - en braadmargarine
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 1 à 2 bakjes mini groene asperges (200 à 400g)
  • 1 grote bak champignons (500g)
  • een scheutje witte wijn 
  • 1 brikje light room (250ml)
  • Peper, zout, tijm en Italiaanse kruiden
  • Enkele sneetjes parmaham

Bereidingswijze

  1. Reinig de champignons en was de groene asperges. 
  2. Snijd de champignons in schijfjes (en eventueel nog eens in twee als ze heek groot zijn).
  3. Snijd de groene asperges fijn, maar laat het puntje over. 
  4. Snipper het sjalotje en de look fijn. 
  5. Laat de vetstof warm worden in een pan. 
  6. Stoof het sjalotje en de look aan. 
  7. Doe er de champignons en groene asperges bij. 
  8. Laat stoven tot de groenten beetgaar zijn. 
  9. Kruid met peper, zout, Italiaanse kruiden en tijm.
  10. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook voor de pasta. 
  11. Blus de groentjes met een scheutje witte wijn en laat even uitkoken. 
  12. Werk af met de room en laat eveneens even inkoken. 
  13. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  14. Serveer de pasta met de saus en werk af met de parmaham. 

SMAKELIJK! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0