Volkoren pasta met geitenkaas

Snelle en vegetarische pasta! 

 

Dit gerechtje is iets wat ik snel gemaakt heb op een avond wanneer weinig tijd was om te koken. Het staat binnen de 30 minuten op tafel. Daarnaast is het ook gezond en vegetarisch.  Ideaal voor als je bijvoorbeeld 1 dag per week vegetarisch wilt eten. 

 

Let op, want geitenkaas is wel een vette kaas. het is moeilijk om een mager alternatief te vinden. Daarom dienen we het met mate te gebruiken. Overdrijf er dus zeker niet mee. Het is een smaakmaker in dit gerechtje. 

 

De volkoren pasta zorgt ervoor dat we ondanks een kleinere portie pasta, toch voldoende gevuld zullen zijn. 

 

Veel succes!

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 60g volkoren pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 courgette
  • 2 tomatten
  • 60g zachte geitenkaas
  • 1 scheutje witte wijn 
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot fijn en snijd de courgette en de tomaat in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie en stoof hierin het sjalotje aan. Voeg even later de courgette toe.
  4. Voeg de tomaat toe, blus met wat witte wijn en laat even uitdampen. 
  5. Kruid met peper, zout en italiaanse kruiden naar smaak. 
  6. Voeg de geitenkaas in stukjes toe en meng voorzichtig onder het geheel .
  7. Serveer de pasta en meng er de groentjes onder. 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0