Gevulde portobello met zoete aardappelfrietjes

De winter vraagt om gezellige, warme avonden en gerechten die je snel in de oven kan schuiven. Dan is deze gevulde portobello ideaal!

Gemakkelijk op voorhand te bereiden en je kan variëren met de vulling. 

 

Gecombineerd met zoete aardappelfrietjes maken we het gerecht compleet.

 

Verrassende en nieuwe smaken voor velen onder ons!

 

Ben je benieuwd? Probeer het dan zelf even en laat mij zeker weten wat je ervan vond!

Ingrediënten

  • 1 portobello champignon
  • 1 sjalot
  • 1/3 courgette
  • 1/2 paprika
  • 100g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 150g zoete aardappel 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Snipper het sjalotje fijn.
  2. Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
  3. Stoof de groenten gaar in wat olijfolie. 
  4. Kruid met peper en zout en meng er de geitenkaas onder. 
  5. Vul de portobello.
  6. Snijd de zoete aardappel in frietjes. 
  7. Breng in een diepvrieszakje met 1 eetlepel olijfolie en peper, zout en italiaanse kruiden. 
  8. Schud goed zodat ieder frietje wat olie en kruiden heeft.
  9. Verwarm de over voor op 220°C. 
  10. Bak de frietjes +/- 40 min. (afhankelijk van de snelheid van je oven.)
  11. Steek er na 20 min. de portobello bij en laat mee opwarmen.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0