Lasagne met kip en spinazie

Een ovenschotel, je kan er altijd mee scoren en eindeloos mee variëren, zodat er voor elk wat wils is.  ik maakte al eerder een 2 winterse varianten met pompoen (klik hier voor recept 1 en hier voor recept 2).

Dit keer koos ik ook voor een lasagne, maar met een totaal andere vulling! De vulling bestaat ui kip en een frisse spinazie met champignons en ricotta. 

 

Je kan er altijd je restjes in kwijt en is gemakkelijk om op voorhand te bereiden, zodat je het op drukkere momenten enkel nog in de oven moet steken. 

De bereiding daarentegen vraagt wel wat tijd. 

 

Ik moet toegeven, het is eerder winterse kost, maar dit is een frisse variant, die niet te zwaar is, en ook in de zomer kan smaken. 

 

Veel plezier met het receptje!

Ingrediënten

Voor 6 personen: 

  • 12 (volkoren) lasagnevellen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 800g verse spinazie
  • 500g champignons
  • 2 potjes ricotta
  • 6 kipfilets (+/- 150g/ stuk)
  • 2 l magere melk
  • +/- 70g Maïszetmeel (afhankelijk van hoe dik je de saus wenst)
  • 2 eetlepels bak- en braadmargarine
  • 2 tomaten
  • 100g magere geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Italiaanse kruiden 
  • Kippenkruiden

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde steeltjes van de spinazie.
  2. Snijd de champignons in blokjes. 
  3. Snipper de ui en de look fijn. 
  4. Laat 2 eetlepels bak- en braadmargarine smelten en stoof hierin de ui en de look glazig. 
  5. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, en daarna ook de champignons en laat even aanstoven. 
  6. Laat uitlekken in een vergiet. 
  7. Breng een pot water met een kippenbouillonblokje aan de kook. 
  8. Plaats hierboven een vergiet  (dek af met een deksel) en stoom de kipfilets tot ze bijna gaar zijn. 
  9. Snijd in reepjes en kruid met peper en kippenkruiden. 
  10. Bereid de saus: breng de melk aan de kook.
  11. Los het maïszetmeel op in een bodempje melk en voeg toe aan de melk wanneer deze kookt. 
  12. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden naar smaak.
  13. Meng de spinazie en champignons met de ricotta, kruid met peper en zout.
  14. Snijd 2 tomaten in schijfjes.
  15. Verwarm de oven voor op 180°C.
  16. Stel de ovenschotel samen:
  17. Begin met een dun laagje witte saus. en leg er een laag lasagnevellen op.
  18. Daarboven komt een laagje van het spinaziemengsel en opnieuw een laag lasagnevellen.
  19. Vervolgens een laagje kip en witte saus, en opnieuw lasagnevellen. 
  20. Ga zo door en eindig met een laag witte saus en werk af met schijfjes tomaat en geraspte kaas.
  21. Plaats +/- 45 min. in de voorverwarmde oven. 
  22. Wanneer je de lasagnevellen makkelijk dan doorprikken is de lasagne klaar. 

SMAKELIJK!

 

Tip: Maak dit gerecht klaar voor 2 keer en vries een portie in. Zo heb je een snel en gezond alternatief op een dag dat je minder tijd hebt om eten klaar te maken. Je kan dit ook met andere gerechten doen. Zo maak je je eigen kant- en klare maaltijden.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Doom Nathalie (vrijdag, 18 september 2020 20:52)

    Gerechtje met veel voorbereiding , maar de moeite waard om dit te maken.
    Héél héél lekker!!! Voor herhaling vatbaar

  • #2

    Emma Dequeker (vrijdag, 18 september 2020 23:07)

    Vraagt inderdaad wat voorbereiding, maar het moment dat het in de oven staat en wanneer je het uit de oven haalt kan je heerlijk genieten!

    Bedankt voor de leuke reactie!