· 

Ovenschotel met pompoen

Het is eind Oktober, dit wil zeggen bijna Halloween! Dan duiken overal de pompoenen op. In de tuin, in de supermarkt of als versiering. Maar niet alleen als versiering, je kan er ook lekkere en gezonde receptjes mee maken! zoals deze ovenschotel.

Pompoen is een winterse groente die we heel vaak zien opduiken aan het einde van oktober.  Het is gezond, maar het is zeker niet de bedoeling dat we gaan overdrijven. Het is een groenten met een hoge hoeveelheid koolhydraten (of suiker). Daarom is het best van het niet als enige groente bij de maaltijd te eten, maar te combineren met een andere groente zoals ik in het receptje hieronder gedaan heb met spinazie. voorzie dan 300g groenten per persoon.

 

Veel plezier met het receptje!

Ingrediëten

Voor 4 personen:

  • 200g gemengd gehakt
  • 200g filet américain
  • 600g spinazie
  • 600-800g pompoen (gekuist) (ik heb gekozen voor butternutpompoen omdat ik deze het lekkerst vind van smaak)
  • 600g zoete aardappel
  • Scheutje magere melk
  • 200g feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Takje tijm
  • Peper, zout
  • Italiaanse kruiden, lookpoeder, tijm
  • Handje pecannoten

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook ze gaat met een takje tijm.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in blokjes en kook eveneens gaar.
  3. Bak het gehakt en de filet américain samen in 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Neem een ovenschaal en verdeel het gehakt op de bodem van de ovenschaal.
  5. Gebruik dezelfde pan om met 2 eetlepels olijfolie de spinazie te bakken. Kruid met peper, zout en lookpoeder.
  6. Laat de spinazie uitlekken en verdeel over het gehakt.
  7. Pureer de zoete aardappel met wat melk, peper, zout, tijm en Italiaanse kruiden (naar smaak).
  8. Verdeel de puree over de spinazie in de ovenschotel.
  9. Snijd de feta in blokjes en meng met de pompoenblokjes.
  10. Hak de pacannoten en meng ze er eveneens onder.
  11. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  12. Schep vanboven op de zoete aardappelpuree.
  13. Plaats 20-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180°C zodat alles goed warm heeft en serveer.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0