Quiche met groene kool en camembert

Koud buiten? Tijd voor een gezond winters gerechtje waar we ons kunnen aan opwarmen. Ik koos vandaag dan ook voor een winterse quiche met een restje groene kool en camembert. 

 

Ik ben een enorme fan van kolen. In de winter staat dat dan ook vaak bij ons op de menu. Zowel spitskool, witte kool, groene kool, rode kool,... . Maar 1 kool is vaak wat te groot voor 1 warme maaltijd bij ons, en dan zitten we altijd met overschot en dat verdwijnt dat niet zomaar in de vuilnisbak, ik probeer altijd creatief te zijn met de restjes die ik in de koelkast vind. En dat was deze week niet anders. 

 

Het receptje van het resultaat vind je hieronder. Maar maak er gerust je eigen versie van met jou restjes! 

 

Welke combinaties probeerde jij al uit?

 

Ingrediënten

  • Restje groene kool
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kruimeldeeg
  • 50g camembert
  • 200ml magere room
  • peper, zout en Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Rol het kruimeldeeg open en bekleed de bakvorm ermee.  (Je kan deze eventueel even voorgaren in de oven op 180°C, dan ben je zeker dat de bodem voldoende gebakken zal zijn.)
  2. Prik er met een vork gaatjes in. 
  3. Snipper een ui en een teentje look en snijd de groene kool fijn.
  4. Fruit de ui en de look in de olijfolie en voeg dan de groene kool toe. 
  5. Stoof tot de groene kool beetgaar is. 
  6. Klop 4 ei'tjes los met 200ml room en kruid met peper, zout en italiaanse kruiden.
  7. Doe de gestoofde groene kool in de bakvorm (let op overtollig vocht afgieten!).
  8. Giet het mengsel van de ei'tjes en room over de kool.
  9. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. 
  10. Bereid ondertussen de rauwkost die je erbij wenst te serveren.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Dorinda luyssen (donderdag, 18 februari 2021 17:34)

    Heel lekker vanmiddag klaar gemaakt

  • #2

    Emma Dequeker (donderdag, 18 februari 2021 17:52)

    Dankjewel!