· 

Kersttaartjes

Het jaar is weer voorbij gevlogen en daar zijn de feestdagen weer.

Ben je nog last minute op zoek naar inspiratie voor je Kerst- of Nieuwjaarsdessert? Dan zijn deze kersttaartjes misschien wel iets voor jou. 

 

Ik moet toegeven dat ik oorspronkelijk voor een traditionele kerstbuche ging zoals ik deze al enkele jaren post, zoals de Tiramisu kerstbuche of kerstbuche met sinaasappel. Maar dat plan viel in het water, en dan maakte ik er kerstaartjes van. 

 

Dus veel succes! ;)

 

P.S.: Je kan deze taartjes ook voor een andere gelegenheid dan voor kerst maken hé.

Ingrediënten

Voor de rolbiscuit: 

  • 5 eieren
  • 100g witte bloem
  • 75g havermeel (fijngemalen havermout)
  • Zoetstof ter vervanging van 125g suiker (ik gebruikte 125g zusto)

Voor de vulling: 

Meringue: 

  • 2 eiwitten
  • 125g bloemsuiker

Vanillevulling: 

  • 1 vanillesoktje
  • 2 portjes ricotta (250g/ potje)
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 handje diepvriesframbozen
  • 2 eieren

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Splits de eieren. 
  3. Klop het eiwit stijf. 
  4. Klopt de dooiers met de zoetstof. 
  5. Meng er het havermeel en de bloem onder. 
  6. Spatel er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder. 
  7. Bekleed de bekplaat met bakpapier. 
  8. Verdeel het biscuitdeeg gelijkmatig over de bakplaat.
  9. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
  10. Maak 2 handdoeken nat en laat de biscuit afkoelen tussen 2 vochtige handdoeken. 

De vulling: 

  1. Klop de 2 eiwitten op en voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe. 
  2. Smeer uit over bakpapier  (+/- 0.5 cm dik) en bak 1u op 100°C.
  3. Meng de ricotta met de zoetstof en 2 eierdooiers.
  4. Splits de laatste eieren en klop het eiwit op. 
  5. Verwijder de zaadjes van een vanillestokje en meng ze onder het ricottamengsel. 
  6. Meng er enkele diepvriesframbozen en 1/2 van de meringue onder. 
  7. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder. 
  8. Laat even opstijven in de koelkast.

Samenstelling: 

  1. Bekleed de biscuit met 1/2 van de vulling.
  2. Rol voorzichtig op met de buitenste handdoek (Als dat mislukt maak je er net zoals mij kleine taartjes van ;) ). 
  3. Besmeer nu de buitenkant met de rest van de vanillevulling. 
  4. Laat opstijven in de koelkast. 
  5. Werk af met verse frambozen en de rest van de meringue. 

SMAKELIJK! 

 

FIJNE FEESTDAGEN!

Reactie schrijven

Commentaren: 0