· 

Speculaascake

Vandaag ben ik nog eens aan het bakken geslagen, want dat was al even geleden. Ik koos voor een healthy speculaascake. Gemaakt met speculoos en speculaaskruiden. 

 

Zijn jullie net als mij een enorme fan van speculoos? Ik ontdekte een aantal jaren geleden volkoren speculoos. Bijvoorbeeld de Lotus 6- granen speculoos of Vermeiren volkoren. Ik vind deze nog lekkerder en voller van smaak. Sindsdien gebruik ik deze heel vaak, als topping op bijvoorbeeld vanillepudding, ter vervanging van boudoir in een healthy tiramisu,... . Ze zijn ook heel lekker en vullend als tussendoortje, doordat ze een hoog vezelgehalte hebben. Deze keer probeerde ik iets nieuws, ik gebruikte ze als smaakmaker in een cake. 

 

Zijn jullie benieuwd? Of zelf een leuk idee met speculoos? Laat het mij gerust weten! 

Hieronder vind je alvast mijn receptje. 

Ingrediënten

 • 250g bakmargarine (bv. becel bakken en braden)
 • Zoetstof ter vervanging van 200g suiker (ik gebruik 200g Züsto)
 • 4 eieren
 • 100g zelfrijzende bloem
 • 100g volkoren meel
 • 1 zakje bakpoeder
 • Snuifje speculaaskruiden
 • 1 stickje vanillezoetstof bv. Canderell Vanille
 • 7 volkoren speculaaskoeken

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm met bakpapier. 
 2. Meng de bakmargarine met de zoetstof.
 3. Voeg de eieren toe en meng goed. 
 4. Voeg vervolgens de 2 soorten bloem, het bakpoeder en een snuifje speculaaskruiden toe. 
 5. Verbrokkel tenslotte de volkoren speculooskoekjes en meng ze onder het deeg. 
 6. Verdeel het deeg in de bakvorm. 
 7. Bak goudbruin, gedurende +/- 45 min. in de voorverwarmde oven. 
 8. Laat afkoelen.
 9. Serveer met een heerlijke koffie of thee, of neem mee als on the go tussendoortje!

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0