Guiltfree tiramisu

De krokusvakantie afsluiten met een guiltfree pleasure?

 

Hou je van de Italiaanse zon en ook van hun keuken? 

 

Dan heb ik hier het ideale receptje voor jou. Een heerlijke guiltfree tiramisu. 

 

Waarom is deze versie gezonder? Ik heb de mascarpone, een kaassoort die rijk is aan vet, vervangen door een luchtige en magere ricotta kaas. In plaats van suiker kies ik voor zoetstof. Deze 2 wijzigingen zorgen ervoor dat mijn versie minder vet en geen suiker bevat in vergelijking met het originele recept.

 

Veel succes!

Ingrediëten

  • 6 eetlepels Amaretto
  • 300g lange vingers
  • 500g ricotta
  • 6 eetlepels zoetstof
  • 3 eieren
  • 1 tas koffie
  • Pure cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Laat een tas koffie afkoelen.
  2. Splits de eieren. 
  3. Klop de dooiers met de zoetstof tot een schuimig geheel.
  4. Voeg 4 eetlepels Amaretto toe en meng er de ricotta onder.
  5. Meng 2 eetlepels Amaretto met de afgekoelde koffie en doe in een diep bord.
  6. Kies of je aparte porties zal maken (zoals ik heb gedaan) of 1 grote schaal.
  7. Dompel de lange vingers even in de koffie, en schik ze in je potjes of schaal.
  8. Verdeel hierover de helft van het ricottamengsel.
  9. Doe hier nogmaals een laag lange vingers op. 
  10. Verdeel de rest van het ricottamengsel hierover.
  11. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  12. Werk af met wat pure cacaopoeder.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0