Perenpunch met gember en vanille

Februari is de maand van Tournée Minérale. Ondertussen zijn we al over halfweg. Goed bezig dus!

Hebben jullie nog steeds voldoende inspiratie voor alcoholvrije en gezonde alternatieven? 

 

Ik ging alvast experimenteren. En ik deel het resultaat heel graag met jullie. Het werd een punch met de zachte  en zoete smaak van peer, de pittige smaak van gember en een toets vanille. 

 

Succes met de laatste week en een half!

Ingrediënten

Voor +/- 1.5 liter punch: 

  • 500ml spuitwater
  • 4 cm gember (meer of minder, afhankelijk van hoe pittig je de mocktail wenst)
  • 3 koffielepels zoetstof
  • 3 druppels vanille - essence
  • 1 vanillestokje
  • 2 peren
  • 3 à 4 eetlepels citroensap
  • 33 cl zero of light tonic water

Bereidingswijze

  1. Schil de gember en mix fijn.
  2. Duw doorheen een zeef en vang het sap op.
  3. Mix de peren met het citroensap.
  4. Meng het sap van de gember met de gemixte peren.
  5. Voeg de vanille - essence en de zaadjes van het vanillestokje toe.
  6. Voeg als laatste het tonic water toe en 500ml spuitwater. 
  7. Proef even. 
  8. Mag het wat zachter? Voeg dan wat extra water toe. 
  9. Mag het wat pittiger? Mix en zeef dan wat extra gember erbij.

Santé!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Emma Dequeker (donderdag, 18 februari 2021 20:01)

    Test