Havermoutwafels

Ik ben al langer op zoek naar een goed recept voor havermoutwafels. Toen ik door de instagrampagina en website van het horecavirus scrolde, kwam ik dit receptje tegen. Een topper als je het mij vraagt. Daarom deel ik hun recept dan ook graag hier met jullie!

 

De havermoutwafeltjes kunnen als tussendoortje of snack gegeten worden, maar ook als ontbijt. Combineer ze dan bijvoorbeeld met magere yoghurt, vers fruit en een heerlijke tas ongezoete koffie of thee.

 

Havermout is een volkoren graanproduct, het is rijk aan vezels en zorgt voor een voldaan gevoel na het eten ervan.  Aan dit receptje wordt ook honing toegevoegd, dit is een natuurlijke suiker, maar opgelet, het blijft wel suiker. De hoeveelheid die hier wordt toegevoegd blijft echter beperkt, waardoor dit absoluut geen kwaad kan.

 

Voor mij is dit alvast een geslaagd receptje! Laat gerust weten, wat jullie ervan vinden!

Ingrediënten

  • 300ml magere melk
  • 160g havermout
  • 2 eieren 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 koffielepel honing
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

  1. Blend de havermout tot meel.
  2. Meng er het bakpoeder onder en voeg vervolgens ook de eieren, melk en honing toe. 
  3. Laat het deeg minstens 30 min. rusten in de koelkast. 
  4. Laat ondertussen het wafelijzer opwarmen (mag goed heet zijn!).
  5. Zet een potje klaar met een borsteltje en wat neutrale olie. 
  6. Vet het wafelijzer in, en start met het bakken van de wafels. 
  7. Serveer met wat magere yoghurt en/of fruit.

TIP: bewaar ze in een koekendoos, zo blijven ze langer vers.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0