· 

"Healthy" chocolademousse

Ik hou van desserts en zoet, dat heb je waarschijnlijk al gemerkt aan de receptjes die ik met jullie deel. Ik ben dan ook constant op zoek naar gezondere alternatieven. 

 

Ik probeer daarnaast ook niet te overdrijven en ook van "gezondere" varianten met mate te genieten. Want dat vind ik erg belangrijk, dat we hiervan genieten.

 

Deze chocomousse is op basis van zwarte chocolade.  Zwarte chocolade is de meest gezonde variant van chocolade omdat deze een bepaald gehalte aan flavanolen (antioxidanten) bevat, die bij inname van een bepaalde hoeveelheid een positief effect zou hebben op de elasticiteit van onze bloedvaten.  Daarnaast is chocolade ook rijk aan verzadigde (slechte) vetten, waardoor we er zeker niet mee moeten overdrijven. 

 

Daarnaast werk ik op basis van magere platte kaas en eiwit. 

 

Benieuwd naar het resultaat?

 

Hieronder wordt alvast even de voedingswaarde vergeleken met de "standaard" chocomousse, uit de supermarkt.

 

ENJOY!

Voedingswaarde

Voedingswaarde (per 100g) "Klassieke" chocolademousse "Healthy" Chocolademousse
Energie (Kcal) 301
Vet (g) 16.8 12.8
Verzadigd vet (g) 8.8 7.7
Koolhydraten (g) 27.4 18.9
Waarvan suikers (g) 25.6   15.7

Bron: Nevo.nl ( "Klassieke" chocolademousse) en eigen berekening ("Healthy" chocolademousse)

 

Aan de hand van de cijfers hierboven, zien we dat de "healthy" chocolademousse, op vlak van energie, vetten, vetzuursamenstelling, koolhydraten en suikers beter scoort dan de "klassieke" chocolademousse. 

 

Opzet geslaagd dus! 

 

Ingrediënten

Voor 9 porties:

  • 150g magere verse kaas (0% vet)
  • 200g Zwarte chocolade
  • Zoetstof naar smaak
  • 5 eiwitten
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Smelt de zwarte chocolade in de microgolfoven of au bain marie. 
  2. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  3. Klop ondertussen de eiwitten op met een snuifje zout. 
  4. Meng de chocolade met de magere verse kaas.
  5. Spatel er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder, zodat het mooi luchtig blijft. 
  6. Vul de potjes (+/- 9 porties).
  7. Werk eventueel af met wat munt, blauwe bessen en/ of frambozen.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0