· 

Kaastaart met frambozencoulis

De koude winterdagen komen eraan, ideaal om aan het bakken te gaan. En dat heb ik dit weekend dan ook gedaan. Ik maakte een kaastaart met frambozencoulis (op basis van diepvriesframbozen).

 

Het is niet alleen een lekkere, maar ook een lichte variant. Omdat ik kies om met magere platte kaas en zoetstof te werken maak ik hem kcal- arm en dus ook gezonder.  De frambozencoulis erbij zorgt voor een extraatje. We zoeken dan ook naar een goede balans tussen zoet en zuur in de coulis.

 

Ik maak er een gezond alternatief van, maar dit wil niet zeggen dat je er onbeperkt/dagelijks mag van eten. Genieten met mate blijft ook bij gezond gebak de boodschap!

 

Veel succes en plezier met het receptje!

ingrediënten

Voor de kaastaart:

  • 1 rol kruimeldaag
  • Margarine en bloem (voor de springvorm)
  • 1 handje frambozen (diepvries)
  • 500g magere platte kaas
  • Zoetstof ter vervanging van 200g suiker
  • 80g bloem
  • 200ml magere melk
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje

Voor de frambozencoulis:

  • 2 handjes frambozen (diepvries)
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 2 eetlepels water
  • 2 à 3 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  1. Knip een rondje uit bakpapier, die enkele centimeters groter is dan je springvorm.
  2. Leg het kruimeldeeg open en snijd er een ronde uit die de bodem bedekt.
  3. Neem de ring van de springvorm, vet in en bestuif met bloem.
  4. Klik daarna vast aan de bodem.
  5. Maak van de rest een bol en rol uit op een met bloem bestoven werkblad.
  6. Maak hiermee de ronden en druk ze goed vast aan de bodem.
  7. Scheid de eieren en klop het eigeel samen met de zoetstof.
  8. Verwarm de melk op een ligt vuurtje en verwijder de zaadjes uit het vanillestokje.
  9. Voeg de zaadjes, samen met de lage peul toe aan de melk en laat even infuseren (smaak afgeven).
  10. Voeg de bloem toe aan het dooiermengsel.
  11. Verwijder de peul van de vanillestok uit de melk en voeg ook de melk toe aan het mengsel.
  12. Meng goed onder elkaar en laat onder regelmatig roeren afkoelen.
  13. Verwarm de oven voor op 170°C.
  14. Klop ondertussen het eiwit stijf.
  15. Als het mengsel is afgekoeld kan je er de magere platte kaas en een handje frambozen onder mengen.
  16. Meng er als laatste, voorzichtig met een spatel het opgeklopt eiwit onder.
  17. Vul het beslag in het deeg.
  18. Bak gedurende een 60-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  19. Bereid ondertussen de coulis, mix de frambozen met het citroensap, water en zoetstof.
  20. Zeef het geheel (zodat de pitjes van de frambozen worden verwijderd.
  21. Laat de taart afkoelen en verwijder de springvorm.
  22. Snijd in stukken en serveer met de coulis.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0