Perentaart met speculoos

De herfst is deze week van start gegaan. Dit betekent dat het weer langzaam wat grijzer wordt. Meer tijd om te gaan experimenteren en dan vooral bakken in de keuken. 

 

Ik heb gewerkt met een seizoensproduct namelijk de peer. Je kan dit receptjes maken met verse peren (die goed rijp zijn), maar ik heb voor peren uit blik gekozen. Let er wel op als je peren uit blik gebruikt dat je de variant neemt op sap en niet op siroop, want deze bevatten natuurlijk meer suiker. 

Daarnaast moet je ze goed laten uitlekken zodat de taart niet te zacht of vochtig wordt.

 

Vervolgens heb ik gekozen om te werken met een kruimeldeeg in plaats van een bladerdeeg omdat kruimeldeeg minder vet is en dus ook minder Kilocalorieën zal bevatten dan bladerdeeg. Tenslotte koos ik voor volkoren speculoos en light room voor de vulling. Volkoren speculoos bevat meet vezels dan de gewone variant. Dit zorgt ervoor dat we goed gevuld gaan zijn met een stuk taart.  Light room bevat dan weer weinig vet. Daarom wordt er ook wat maïszetmeel gebruikt in de vulling, voor de binding.

 

Veel herfstig bakplezier.

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 125g volkoren speculoos
  • 1 groot blik peren op sap
  • 300 ml magere room 
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillezoetstof
  • Zoetstof ter vervanging van 60g suiker
  • Enkele amandelschilfers

Bereidingswijze

  1. Rol het kruimeldeeg open en bedek de taartbodem. Verwijder het overtollige deeg.
  2. Maak er gaatjes in met een vork en bak 20 min. voor in een oven op 180°C.
  3. Laat de peertjes goed uitlekken.
  4. Verkruimel de speculoos en leg ze op de voorgehaarde taartbodem.
  5. Verdeel hierover de peertjes.
  6. Maak een mengsel van room zoetstof, vanillezoetstof, maïszetmeel en eieren en klop even op. 
  7. Verdeel dit mengsel over de peertjes. 
  8. Bak gedurende 30 min. op 180°C. 
  9. Strooi er de amandelschilfers over en bak nog eens 20 minuten.
  10. Laat afkoelen.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0