Quiche met spinazie, paprika en feta

Een quiche is eens een leuk alternatief, en je kan er eindeloos mee variëren! Je kan er alle soorten groenten, vlees, kaas, vis, ... in verwerken. Ideaal om de koelkast uit te kuisen. Probeer het wel gezond te houden. Kies daarom vooral voor magere producten zoals ham, vis en verse groenten. Gebruik vettere producten met mate zoals feta, mozzarella, ... . Ik heb gekozen voor een quiche met spinazie, paprika en Fetakaas.

ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 400g spinazie
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 paprika
  • 150g fetakaas
  • 200ml light room
  • 2 volledige eieren 
  • 3 eiwitten 
  • peper, zout en italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot en het teentje look fijn. 
  2. Stoof ze aan met wat olijfolie en slink hierbij de spinazie.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes.
  4. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
  5. Leg het kruimeldeeg in een taartbodem. (Ik gebruik kruimeldeeg omdat dit minder vet is dan bladerdeeg.)
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Knijp de spinazie nog eens extra uit en leg op de taartbodem. (indien er nog teveel vocht in de spinazie zit zal de bodem niet mooi garen.) (je kunt de bodem ook even kort voorgaren +/- 10 min. op 180°C. prik wel gaatjes in zodat de bodem niet naar boven komt.)
  8. Leg hierop de tomatenblokjes en fetablokjes. 
  9. Klop de room met de eieren en kruid met peper, zout en italiaanse kruiden.
  10. Giet dit mengsel over de groenten. 
  11. Werk af met de paprikareepjes.
  12. Bak de quiche 35-40 min. op in de voorverwarmde oven op 180°C. 
  13. Controleer regelmatig tussendoor.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0