Boterham sushi met hummus

BACK TO SCHOOL
Dit betekent bij heel wat gezinnen inspiratie zoeken voor een gezonde en lekkere lunchbox. Ik geef jullie dan ook graag enkele ideetjes! Vanddag een boterham sushi met hummus en groentjes en ter aanvulling enkele nootjes en verse druiven.

 

Ik wens iedereen een goede start op school!

Ingrediënten

  • 2 bruine boterhammen
  • Enkele reepjes komkommer
  • Enkele reepjes wortel

Voor de hummus:

  • 1 bokaal kikkererwten
  • 1 teentje look
  • Peper, zout en andere kruiden naar keuze
  • 50ml olijfolie
  • 50ml water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel tahini (sesampasta) of sesamzaadjes*

* tahini of sesampasta vind je in de bio-winkel. Je kan het vervangen door sesamzaadjes.


Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de hummus. (Als de hummus te vast is, voeg dan wat extra water toe.)
  2. Neem 2 boterhammen en doe de korst eraf.
  3. Leg de lange rand van de ontkorste boterhammen tegen elkaar en druk ze goed aan elkaar vast.
  4. Rol de boterhammen open met een deegrol.
  5. Besmeer met hummus en leg er enkele reepjes wortel en komkommer op.  (of de groenten die je kind graag lust!).
  6. Rol op en snijd in stukken.
  7. Geef nog wat extra groenten mee in de broodddoos of geef er wat noten en/of fruit bij.

SMAKELIJK!

 

TIP: vervang de hummus door bv. Philadelphia om wat te variëren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0