Frangipanetaart met rabarber

Het zonnetje is vandaag weer van de partij na enkele grijze dagen, en het weekend staat voor de deur! Tijd om nog eens een zomerse taart te bakken! Ik heb nog wat overschot van de rabarberconfituur (zie vorig recept) en nog massa's rabarber in de tuin. Dus wordt het een frangipanetaart maar dan met rabarber in plaats van met abrikozen. 

ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250g bruine bloem
  • 170g witte bloem
  • 200g margarine
  • Een snuifje zout
  • 125ml ijswater

voor de vulling:

  • 1 staal rabarber

  • 4 eetlepels zelfgemaakte rabarberconfituur zonder suiker

  • 125ml magere melk

  • 80g witte bloem

  • 100g bruine bloem

  • 1 el bakpoeder

  • 130g amandelpoeder

  • 25g zoetstof

  • 200g margarine

  • 2 eieren

werkwijze

Taartbodem:

1.       Kneed de bloem samen met de margarine en het zout.

2.       Voeg daarna beetje bij beetje het ijswater toe en blijf kneden tussendoor.

3.       Rol in plasticfolie en laat even (2u) opstuiven in de koelkast.

4.       Rol het deeg uit, als het te plakkerig is, kan je het uitrollen tussen 2 Bakpapieren.

5.       Breng het deeg in een beboterde en bebloemde vorm.

6.       Prik er gaatjes in en laat 10 min. voorgaren in de oven.

7.       Haal uit de oven, laat even afkoelen en bereid de taart in de bodem.

 

Vulling:

1.       Doe de margarine in een kom.

2.       Doe er de zoetstof bij.

3.       Meng er nu de eitjes 1 voor 1 onder.

4.       Doe er de amandelpoeder bij.

5.       Meng alles met een spatel.

6.       Meng er nu ook de bloem en daarna ook de melk onder.

7.       Meng er als laatste nog een snuifje zout onder.

8.       Besmeer de taartbodem met de rabarberconfituur.

9.       Snijd de rabarber in stukjes en stoof ze gaar.

10.   Leg de stukjes rabarber op de confituur en giet er het deeg over.

11.   Smeer gelijkmatig open.

12.   Bak de taart 30 min. op 160°C.

 

13.   Haal uit de oven en laat afkoelen.

SMAKELIJK!

Laat hieronder weten wat je ervan vond!

Reactie schrijven

Commentaren: 0