Kaastaart met appel

Dit weekend voorspellen ze een mooi nazomerweekend. Nog even genieten van het zonnetje en.... van een heerlijk en "gezond" stukje kaastaart. De kaastaart bevat appeltjes en amandelmeel.

ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 appelen
  • 500g magere platte kaas
  • 4 eieren
  • 100g amandelmeel
  • 15g zoetstof
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 3 druppels amandelaroma

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm en verwijder de overtollige randen.

  3. Prik er enkele gaatjes in met een vork.

  4. Schil de appel en snijd in schijfjes.

  5. Leg de schijfjes op het deeg.

  6. Scheid de eidooiers en eiwitten.

  7. Meng de eierdooiers met de platte kaas, amandelpoeder, amandelextract, zoetstof en het maiszetmeel.

  8. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het kaasmengsel.

  9. Giet het kaasmengsel over de appeltjes.

  10. Plaats ongeveer 1u in de voorverwarmde oven.

  11. Controleer met een mes, of de taart gaar is.

  12. Laat minstens 2u opstijven in de koelkast.

Geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0