Dit weekend voorspellen ze een mooi nazomerweekend. Nog even genieten van het zonnetje en.... van een heerlijk en "gezond" stukje kaastaart. De kaastaart bevat appeltjes en amandelmeel.
ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg
- 2 appelen
- 500g magere platte kaas
- 4 eieren
- 100g amandelmeel
- 15g zoetstof
- 2 eetlepels maïszetmeel
- 3 druppels amandelaroma
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm en verwijder de overtollige randen.
-
Prik er enkele gaatjes in met een vork.
-
Schil de appel en snijd in schijfjes.
-
Leg de schijfjes op het deeg.
-
Scheid de eidooiers en eiwitten.
-
Meng de eierdooiers met de platte kaas, amandelpoeder, amandelextract, zoetstof en het maiszetmeel.
-
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het kaasmengsel.
-
Giet het kaasmengsel over de appeltjes.
-
Plaats ongeveer 1u in de voorverwarmde oven.
-
Controleer met een mes, of de taart gaar is.
-
Laat minstens 2u opstijven in de koelkast.
Reactie schrijven