Pasta met feta gegrilde paprika, courgette en rucola

Tussen de feesten door zet ik graag een lichte en gezonde maaltijd op tafel. Vandaag heb ik gekozen voor volkoren pasta met geroosterde paprika, courgette, rode ui, tomaat, rucola en feta.

Het receptje is gemakkelijk, snel, licht en bovenal ook gezond. Ideaal voor in deze drukke periode met heel wat feesten.

 

Probeer het zelf eens uit en laat mij dan zeker weten wat je ervan vind!

Ingrediënten

  • 150g volkoren pasta
  • 1/2 bokaal gegrilde paprika's
  • 1/2 courgette
  • 1/2 pakje feta
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 handje pijnboompitten
  • Peper en zout

bereidingswijze

  1. Snijd de courgette en de feta in blokjes.
  2. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snij de gegrilde paprika's in stukjes (laat de olie eerst goed uitlekken en speol ze af) en de rode ui in ringen.
  4. Bak de courgette in 1 eetlepel olijfolie, voeg er de paprika en de uiringen aan toe.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Grill de pijnboompitten.
  7. Meng de pasta met de groenten, de blokjes feta en de rocola.
  8. Werk af met peper en zout, wat olijfolie en de gegrilde pijnboompitten.
SMAKELIJK!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0