Havermoutrepen met kokos en zwarte chocolade

Gezond snacken, het kan! bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte havermoutrepen. Gemakkelijk en snel te bereiden, ideaal voor wie weinig tijd heeft. En ook een perfect tussendoortje voor de studenten die nog in de blok zitten. 

 

Zelf eens proberen? hier vind je alvast het receptje. 

Laat me zeker weten wat je ervan vond!

IngrediËnten

  • 65g havermout
  • 10g (+/- 2 eetlepels kokospoeder)
  • 10g amandelen
  • 10g (andere noten naar keuze bv. hazelnoten)
  • 38g dadels
  • Een snuifje kaneel
  • 35g honing 
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie (bv. maïsolie)
  • 2 latjes 80% pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de noten fijn.
  3. Meng de havermout met de fijngehakte noten en het snuifje kaneel.
  4. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng ze erbij.
  5. Voeg nu de honing, olie en water toe en meng goed zodat alles aan elkaar kleeft.
  6. Voeg nog een eetlepel water toe indien het te droog is en dus niet goed aan elkaar kleeft.
  7. Bak 20-25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Laat afkoelen op een taartrooster.
  9. Smelt de chocolade en bedek de repen met een fijn laagje (zie foto).
  10. Snijd voorzichtig in repen.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0