Panna cotta met speculoos

Het is bijna moederdag! Een dag waarop we alle mama's even extra in de watten leggen! Wil jij jouw mama ook graag even culinair en gezond verwennen? Ik maakte voor mijn mama deze panna cotta met speculoos, afgewerkt met rood fruit!

 

Probeer het snel even uit en laat mij zeker weten wat jouw mama ervan vond.

ingrediënten

  • 500ml room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • 4 eetlepels zoetstof
  • 4 volkoren speculoos koeken (bv. Lotus 6-granen)
  • Rood fruit (als afwerking)

bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje overlang in 2, schraap de pitjes eruit en los ze op in de room.
  2. breng de melk met de vanillepitjes, het vanillestokje en zoetstof aan de kook.
  3. Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid water.
  4. Plet de speculooskoeken, zo fijn mogelijk. 
  5. Roer de speculoos onder de room wanneer deze kookt, en roer goed tot de speculoos oplost.
  6. Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze eronder.
  7. Verdeel in glaasjes en laat opstijven in de koelkast (minimum 4u).
  8. Snijd wat rood fruit als afwerking.
  9. Leg op de panna cotta en serveer.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0