Rijstgriesmeelpudding

Ik ben enkele nieuwe receptjes aan het uitproberen. Waaronder deze rijstgriesmeelpudding. Rijstgriesmeelpudding is een gezond tussendoortje of dessertje die snel klaar is, en wanneer het met de juiste ingrediënten (zoals hieronder verder uitgelegd) bereid wordt is het ook gezond! 2 vliegen in 1 klap. Geniet ervan.

Ik heb gekozen om magere melk te gebruiken omdat deze minder vet bevat. Daarnaast heb ik gekozen voor zoetstof in plaats van suiker, omdat zoetstof minder tot geen energie levert in vergelijking met suiker. Als afwerking heb ik gekozen voor vers fruit, dit zit vol goede vitaminen en mineralen.


ingrediënten

  • 1l magere melk
  • 75g rijstgriesmeel
  • 1 vanillestokje
  • Zoetstof ter vervanging van 90g suiker
  • vers fruit (ter afwerking)

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje overlangs in 2 en verwijder de zaadjes.
  2. Los ze op in de melk en breng de melk samen met de zaadjes en het stokje aan de kook.
  3. Wanneer de melk dampt mag je de suiker toevoegen. 
  4. Blijf goed roeren.
  5. Als de melk kookt mag je het rijstgriesmeel toevoegen.
  6. Laat al roerend even goed doorkoken.
  7. Verdeel in porties van ongeveer 125g en werk af met het verse fruit.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0