Yoghurtroom met vers fruit: on the go

Ik vind het niet altijd gemakkelijk om gezonde dessertjes of 4-uurtjes, on the go mee te nemen. Al snel verval je in een gemakkelijke koek. Daarom maak ik voor mezelf vaak deze yoghurtroom! In combinatie met fruit, het ideale en stevige tussendoortje.

Tevens ook een leuk alternatief om mee te geven met je kinderen naar school als 4-uurtje of als dessertje na de lunch. 

Ingrediënten

  • 750ml halfvolle melk
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • zoetstof ter vervanging van 75g suiker
  • 500g magere platte kaas/ of magere yoghurt
  • zoetstof ter vervanging van 125g suiker
  • Fruit naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng het merendeel van de melk met de zoetstof aan de kook.
  2. Los in het andere deel van de melk het vanillepuddingpoeder op.
  3. Wanneer de melk kook voeg je er dit mengsel bij. Laat even doorkoken tot je een dikke pudding bekomt.
  4. Laat afkoelen en meng er de extra zoetstof en yoghurt of platte kaas onder.
  5. Voeg er fruit naar smaak bij en schenk in potjes (geen te grote porties), die gemakkelijk on te go zijn mee te nemen.

SMAKELIJK!