Witloof met gerookte forelsalade

Vrijdag= aperitiefdag! Maar ook dat probeer ik zo gezond mogelijk te houden. Daarom heb ik vandaag witloofhapjes met zelfgemaakte gerookte forelsalade gemaakt. De witloof zorgt voor extra groenten, in plaats van de salade op een toastje te smeren en de salade heb ik mager bereid.

 

De salade kan je ook maken als alternatief voor beleg op de boterham!

 

Veel succes en plezier met het receptje.

IngrediËnten

  • 1 stronk witloof
  • 2 gerookte forellen
  • 1/2 appel
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels magere platte kaas
  • Peper, zout en bieslook

Bereidingswijze

  1. Was het witloof , trek er enkele propere bladen af en lag ze mooi open.
  2. Snijd de forel en de appel in kleine blokjes.
  3. Snipper het sjalotje en de bieslook fijn.
  4. Meng alles samen met de magere platte kaas.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Vul de witloofblaadjes en serveer zo fris mogelijk.

SMAKELIJK!