Dorade met kruidensaus en prei

Zondag, visdag!

 

Vandaar dit receptje met tarbot. 

 

Vis is rijk aan gezonde vetten, voornamelijk omga 3. 

omega 3 is belangrijk voor een goede gezondheid van ons hart, het in stand houden van een goede bloeddruk en voor onze hersenen.

 

Redenen genoeg om te genieten van een lekker stukje vis!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 300g dorade
  • 350g prei
  • 100g kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 300ml visbouillon
  • Een scheutje witte wijn
  • 100ml light room (<10%vet)
  • 2 eetlepels light kruidenkaas.
  • 2 eetlepels bak- en braadmargarine
  • Peper en zout
  • 150g volkoren pasta (ongekookt) OF 300g aardappelen

Bereidingswijze

  1. Reinig, was en versnijd de prei in jullienne (fijne reepjes).
  2. Stoom gaar.
  3. Snipper een sjalotje en een teentje look fijn.
  4. Stoof aan met 1 eetlepel bakmargarine.
  5. Blus met wat witte wijn en zet onder met de bouillon.
  6. Laat tot de helft inkoken. 
  7. Kook de aardappelen of volkoren pasta gaar.
  8. Voeg de room toe en de kruidenkaas en kruid met peper en zout.
  9. Halveer de kerstomaatjes en roer ze samen met de prei onder de saus.
  10. Verhit 1 eetlepel bakmargarine in een braadpan. 
  11. Kruid de dorade met peper en zout en bak op z'n velkant. 
  12. Serveer alles samen.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0