Zondag, visdag!
Vandaar dit receptje met tarbot.
Vis is rijk aan gezonde vetten, voornamelijk omga 3.
omega 3 is belangrijk voor een goede gezondheid van ons hart, het in stand houden van een goede bloeddruk en voor onze hersenen.
Redenen genoeg om te genieten van een lekker stukje vis!
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=221x10000:format=jpg/path/s859655ca773f6778/image/i8e2d61e85b230481/version/1555243589/image.jpg)
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 300g dorade
- 350g prei
- 100g kerstomaatjes
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 300ml visbouillon
- Een scheutje witte wijn
- 100ml light room (<10%vet)
- 2 eetlepels light kruidenkaas.
- 2 eetlepels bak- en braadmargarine
- Peper en zout
- 150g volkoren pasta (ongekookt) OF 300g aardappelen
Bereidingswijze
- Reinig, was en versnijd de prei in jullienne (fijne reepjes).
- Stoom gaar.
- Snipper een sjalotje en een teentje look fijn.
- Stoof aan met 1 eetlepel bakmargarine.
- Blus met wat witte wijn en zet onder met de bouillon.
- Laat tot de helft inkoken.
- Kook de aardappelen of volkoren pasta gaar.
- Voeg de room toe en de kruidenkaas en kruid met peper en zout.
- Halveer de kerstomaatjes en roer ze samen met de prei onder de saus.
- Verhit 1 eetlepel bakmargarine in een braadpan.
- Kruid de dorade met peper en zout en bak op z'n velkant.
- Serveer alles samen.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven