Oosters Varkenshaasje

Het Klassieke Varkenshaasje kennen we allemaal. Daarom wou ik er deze keer een andere touch aangeven. 

 

Daarom koos ik voor een Oosterse versie met rijst en gewokte groentjes met sesamzaadjes. 

 

De Oosterse keuken is gekend voor de heerlijke geuren, kleuren en weelderige smaken. Door onder andere gember en sojasaus te gebruiken geven ze gerechten veel smaak.

 

Benieuwd om dit zelf te proberen? Je vind het receptje hieronder.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 varkenshaasje (+/- 300g)
  • 1 builtje volwaardige of zilvervliesrijst
  • 1 sjalot
  • 4 wortelen
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel bakmargarine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Knoflookpoeder
  • Gemberpoeder
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen en rasp ze in reepjes met de dunschiller.
  2. Snijd de courgette en paprika's in reepjes.
  3. Versnipper het sjalotje.
  4. Bak het varkenshaasje aan in 1 eetlepel bakmargarine en laat verder garen in de oven op 150°C.
  5. Kook de rijst gaar.
  6. Verhit de olijfolie en stoof hierin de groentjes: eerst het sjalotje, dan de wortelen en vervolgens de paprika en de courgette.
  7. Voeg de sojasaus en rijstazijn toe en kruid naar smaak met peper, gemberpoeder en knoflook.
  8. Meng er als laatste de sesamzaadjes onder.
  9. Giet de rijst af en snijd het varkenshaasje.
  10. Serveer de groentjes met rijst en enkele sneetjes varkenshaasje.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0