Havermoutpap met appel en kaneel

BREAKFAST TIME! 

 

Een koude en regenachtige morgen vraagt om een verwarmend ontbijt. Daarom heb ik gekozen om deze morgen havermoutpap te maken. ik combineerde de pap met gestoofde appeltjes met kaneel. 

 

Havermout is rijk aan vezels en zorgt voor een voldoende gevuld gevoel bij het ontbijt. 

De melk die we gaan gebruiken is dan weer een bron van eiwitten, die belangrijk zijn voor het onderhoud en het opbouwen van spieren.

We werken af met appel die gezonde en natuurlijke suikers bevat en veel vitaminen en mineralen. 

Amandelschilfers en pompoenpitjes vormen hier de finishing touch. Ze bevatten gezonde vetten, namelijk onverzadigde vetten.

 

Veel succes!

Ingrediënten

  • 30g havermout
  • 150ml halfvolle of magere melk
  • 1 appel
  • 1 koffielepel honing of zoetstof
  • 1 theelepel kaneel
  • Enkele amandelschilfers (of gehakte amandelen)
  • 1 eetlepel pompoenpitjes

Bereidingswijze

  1. Meng de havermout met de melk en breng aan de kook.
  2. Schil de appel en snijd in blokjes.
  3. Stoof aan in een droge antikleefpan.
  4. Strooi er 1 koffielepel honing of zoetstof over en werk even later af met een snuifje kaneel naar smaak.
  5. Als de havermoutpap voldoende gebonden is meng je er nog een scheutje koude melk onder. 
  6. werk af met de appeltjes, wat amandelschilfers en pompoenpitjes.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0