Dip van geroosterde paprika met zadencracker

Ik ben zot van aperitieven, als er gasten komen. Ik vind het een heel gezellig moment. Maar ik hou het ook graag gezond. Daarom ga ik zelf vaak op zoek naar gezonde, vernieuwende en variërende alternatieven. 

 

Dit keer ging ik aan de slag met opgelegde geroosterde paprika. Hier maakte ik een dip van samen met wat pijnboompitten, kaas en kruiden. 

 

Daarnaast kan je het aperitiefmoment gezond houden door volgende zaken op tafel te zetten, en hier met mate van te genieten: groentjes, hartige popcorn, olijven,  ongezouten noten,  geroosterde kikkererwten, ... . 

 

Let op! beperk ook alcohol. 

 

Ik wens jullie alvast veel succes met dit receptje! 

Heb je vragen, laat mij dan zeker iets weten!

INGREDIËNTEN

Dip:

  • 2 opgelegde geroosterde paprika's
  • 25g pijnboompitten
  • 30g parmezaanse kaas
  • 20g cottage cheese
  • 4 partjes zongedroogde tomaat
  • Peper, out en paprikapoeder

Crackers: 

Receptje van Karola's Kitchen ( Olaerts, K. , 2018, Mediterrane zadencrackers. Geraadpleegd op 23/05/2020 via https://www.karolaskitchen.be/hapjes/gewoon-gezond-mediterrane-zadencrackers/)

Bereidingswijze

  1. Laat de opgelegde, geroosterde paprika's uitlekken, spoel ze met water en dep droog met keukenpapier. 
  2. Mix samen met de pijnboompitten en de kaas. 
  3. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. 
  4. Serveer met zadencrackers, volkoren toast of groentjes als aperitiefhapje. 

Tip: Ook lekker als vegetarisch broodbeleg, in combinatie met extra groenten zoals rucola en tomaat.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0