Hummus met volkoren grissini

Aperitief en hapjesavond onder vrienden, klinkt dat jullie bekend in de oren? Als jij op jouw beurt gastvrouw mag zijn, ga je dan op zoek naar lichte en gezonde alternatieven? Dan is deze hummus met volkoren grissini iets voor jou!

 

Deze avond heb ik vrienden op bezoek. En ik probeer dat altijd gezond aan te pakken zonder dat iemand iets merkt. Ik zet vaak wat groentjes met een gezonde dip op tafel, hartige popcorn, en ook deze hummus staat er regelmatig bij.  Ik probeer wel te variëren in smaak, zo voeg ik er soms curry, geroosterde paprika, wortelen, komkommer,... zo is het toch telkens wat anders! Deze keer heb ik gekozen voor de klassieke, maar wel goed gekruide hummus gecombineerd met volkoren grissinistokken. Als kan je deze evengoed serveren van wat rauwe worteltjes, komkommer of selder. 

 

Benieuwd of jouw gasten zullen merken dat je de gezonde toer op gaat ;) .

Ingrediënten

Voor de grissini: 

  • 125g witte bloem
  • 125g bruine bloem
  • snuifje bakpoeder
  • 1 afgestreken koffielepel zout
  • 2 afgestreken koffielepels gedroogde rozemarijn
  • 30ml olijfolie
  • 100ml water

Voor de hummus: 

  • 250g kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 teentje konoflook
  • 3 koffielepels sesampasta (of sesamzaadjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eelepels olijfolie
  • Peper, zout en Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de grissini tot een deegbal. 
  2. Kneed even goed en laat 15 min. rusten.
  3. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de blender of neem de mixer. 
  4. Voeg water toe, tot je de gewenste consistentie bereikt. 
  5. Kruid naar smaak. 
  6. Plaats in de koelkast.
  7. Maak balletjes van het deeg en rol tot dunne stokken (zo dun mogelijk).
  8. Bak gedurende 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
  9. Laat afkoelen.
  10. Serveer de hummus met de verse volkoren grissini.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0