Tomatenchutney

We hadden nog een overvloed aan tomaten van eigen kweek in de koelkast, dus ging ik op zoek hoe ik deze het best kon verwerken. 

 

Je kan ze natuurlijk gewoon invriezen, maar ik wou er net iets meer mee doen. Ik koos voor een tomatenchutney! 

 

een chutney is een smaakmaker uit de Indiaanse en Pakistaanse keuken en wordt geserveerd als bijgerecht.

De meest gekende variant bij ons is een mangochutney, maar je kan dus mat alle soorten vruchten en kruiden een chutney maken. 

 

Deze van mij werd geserveerd bij een vleesgerecht. Maar het is een gezonde vervanger voor saus bij de maaltijd.

 

Veel succes!

IngrediEnten

  • 8 rijpe tomaten 
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1/2 chilipeper
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 400ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten grog en snijd de tomaten in stukken.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en stoof hierin de ui glazig. 
  3. Voeg de tomaten toe.
  4. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd fijn. 
  5. Pers de teentjes look.
  6. Voeg de chilipeper, look en suiker toe aan de tomaten.
  7. voeg de azijn toe en laat 15 à 20 minuten pruttelen.
  8. Laat afkoelen en bewaar in bokaaltjes in de koelkast.

TIP: kan zowel bij vis als vlees geserveerd worden. 

Heb jij een lekkere combinatie? Laat het gerust even weten!

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0